Căutare Live

Calendar ortodox 3 iulie 2019. Pomenierea Sfântul Mucenic Iachint

Potrivit calendar ortodox iulie 2019, BOR il cinstește miercuri, 3 iulie, pe Sfantul Mucenic Iachint. Afla ce sfinti mai sunt pomeniti in aceasta zi.

Potrivit calendar ortodox iulie 2019, BOR îl cinstește miercuri, 3 iulie, pe Sfântul Mucenic Iachint. Află ce sfinți mai sunt pomeniți în această zi.

Sfâtul Iachint a trăit în vremea împăratului Traian (98-117) și a fost slujitor al caselor imperioale. Fiind un bun creștin, acesta a refuzat să participe la o jertfă adusă de împarat idolilor. Imediat cum s-a aflat că este creștin, Sf Iachint a fost bătut, biciuit și aruncat ăn temniță. Acesta a murit în temniță refuzând să se hrănească cu carnea dusă ca vertfă idolilor.

Potrivit scrierilor creștine, se spune că un îngrijitor al închisorii a văzut în celula sfântului o lumină și doi îngeri stând lângă Sfântul Iachint. Unul acoperea trupul sfântului cu o haină prețioasă, iar altul îi punea pe cap o cunună luminată.

La aflarea acestor întâmplări, împăratul a poruncit aruncarea trupului în loc pustiu ca mâncare pentru animalele sălbatice. Preotul Timotie, o rudă a Sfântului Iachint, a descoperit moaștele și le-a îngrijit.

Calendar ortodox 3 iulie 2019. În această zi se mai face pomenirea:

- Sfântului Anatolie, patriarhul Constantinopolului;
- Sfinților Mucenici Teodot și Teodota, Diomid, Evlampie, Meliton, Petru, Asclipiodot și Golinduh;
- Sfinților Mucenici Marcu și Mochian.

Rugăciunea zilei de miercuri

„Doamne Atotputernice şi Atotîndurate, îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!
Primeşte, Doamne, această mică rugăciune a mea şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Preabunule Mântuitor, am toată nădejdea şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale. Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele. Amin.”

Citește și:

Calendar ortodox 2 iulie 2019. Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, cruce albastră... Calendar ortodox 4 iulie 2019. Pomenirea Sfântului Andrei Criteanul...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri