Căutare Live

Calendar ortodox 30 iunie. Cei 12 Sfinți Apostoli. La mulți ani celor cu nume sfinte

În calendarul ortodox din 30 iunie, Biserica Ortodoxă Română îi prăznuiește pe toți cei 12 Sfinți Apostoli ai lui Hristos. Așadar, La mulți ani tuturor românilor cu nume de sfinți.

În calendarul ortodox din 30 iunie, Biserica Ortodoxă Română îi prăznuiește pe toți cei 12 Sfinți Apostoli ai lui Hristos. Așadar, La mulți ani tuturor românilor cu nume de sfinți. Tot pe 30 iunie, este o sărbătoare importantă pentru români: sfântul Sfântul Ghelasie de la Râmeț, arhipeiscopul românilor din Transilvania, este prăznuit azi.

Calendar creștin ortodox 30 iunie. Cine sunt cei 12 Apostoli

Cei 12 Apostoli sunt ucenicii cei mai apropiaţi ai lui Hristos. Ei L-au cunoscut personal pe Hristos cât a trăit pe pământ. Au fost de faţă la Răstignirea şi Învierea Lui. Au crezut în El că este Fiul lui Dumnezeu; i-au urmat învăţătura cu multă dragoste şi râvnă. Au fost trimişi să propovăduiască Evanghelia la toată lumea şi să transmită oamenilor har sfinţitor. L-au mărturisit pe Hristos cu preţul vieţii lor.

Au avut de întămpinat multe greutăţi, lovituri şi chinuri din partea multor necredincioşi, mai ales în timpul prigonirii creştinilor. Şi-au jertfit viaţa pentru a aduce pe calea mântuirii pe cât mai mulţi oameni. Au făcut multe minuni cu puterea dată lor de la Dumnezeu, cu scopul de a întări credinţa oamenilor în Hristos. Au vindecat mulţi bolnavi prin rugăciunile lor şi chiar au inviat morţi.

Cei 12 Apostoli sunt: Petru (adică Simon), Andrei, Toma, Ioan Teologul, Iacob (fiul lui Zevedeu), Iacob (fiul lui Alfeu), Simon Zilotul, Iuda (fratele lui Iacob), Bartolomeu, Filip, Matei şi Matia. Împreună cu aceştia este Sfântul Apostol Pavel, considerat Apostolul neamurilor.

Creștine, știi cum au sfârșit cei 12 apostoli? Andrei, răstignit pe o cruce în formă de X, Iacob, bătrânul, ucis de Agripa, Iuda, martirizat în Persia

Calendar creștin 30 iunie. La mulți ani celor cu nume sfinte

Milioane de români poartă nume de sfinți, iar cu ocazia Soborului celor 12 Apostoli își serbează onomastica. Așadar, la mulți ani, Simon, Simona, Andrei,Andreea, Toma, Ioan, Ioana, Filip, Matei, Petru, Paul, Paula etc.

Sf. Petru și Pavel 2018. E mare sărbătoare vineri. Tradiții și superstiții de Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Calendar ortodox 30 iunie. E mare sărbătoare pentru români și cruce albastră în calendar!... Festivalul ”Teatru, stradă și copil” ajunge în Parcul Lumea Copiilor 30 iunie - 4 iulie Ediția a VII-a...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri