Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Calendar ortodox 31 iulie 2019. Îceputul Postului Adormirii Maicii Domnului

In ultima zi a lunii iulie, credinciosii incep Postul Adormirii Maicii Domnului. Tot pe 31 iulie, acestia il cinstesc pe Sfantul Evdochim. Afla mai multe despre postul Maicii Domnului.

În ultima zi a lunii iulie, credincioșii încep Postul Adormirii Maicii Domnului. Tot pe 31 iulie, aceștia îl cinstesc pe Sfântul Evdochim. Află mai multe despre postul Adormirii Maicii Domnului.

Sfântul Edvochim a trăit în perioada împăratului iconoclast Teofil (829-842), în Capadocia. Acesta a devenit ofițer în armata împăratului și datorită numeroaselor sale merite, a fost numit de către Teofil guvernator al Capadociei.

Sf Evdochim a trecut la cele veșnice la doar 33 de ani, moaștele sale fiind îngropate inițial în Capadocia, iar după mutate la Cinstantinopol.

Calendar ortodox 31 iulie. Tot în această zi mai sunt cinstiți:

-Înainteprăznuirea scoaterii Sfintei Cruci;

-Sfințirea Bisericii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, din Vlaherne;

-Sfântul Iosif din Arimateea;

-Sfinții doisprezece mucenici români.

Citește și: Calendar ortodox august 2019. Când începe postul, sărbători religioase și sfinți

Calendar ortodox 2019. Începutul Postului Adormirii Maicii Domnului

Potrivit rânduielilor creștine, Postul Adormirii Maicii Domnului începe anual pe data de 1 august și se termină pe 15 august. În popor acest post mai este cunoscut și sub denumirea de Postul Sfintei Marii sau Sântămariei. Este un post care pregătește credincioșii de cele două mari praznice împărătești ale luni: Schimbarea la Față (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august).

Postul Sfintei Marii a început să fie ținut după ce s-a dezvoltat cultul Maicii Domnului, undeva prin secolul al V lea. În trecut existau creștini care posteau în luna august , iar alții în luna septembrie. Stabilirea datelor, cu privire la Postul Sf Marii, au avut loc în sec. Al XII-lea, la sinodul local din Constantinopol (1166).

Biserica Ortodoxă a decis ca împreună cu slujba de Vecernie să se săvârșească și Prohodul Maicii Domnului, în perioasa postului Maicii domnului și în cele două Paraclise ale Fecioarei Maria.

Citește și: Calendar ortodox august 2019. Cele mai importante sărbători și rugăciuni din luna lui Gustar

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro