Căutare Live

Calendar ortodox august 2019. Când pică Adormirea Maicii Domnului, sau „Paștele verii”

Biserica Ortodoxa cinsteste annual, pe 15 august, Adormirea Maicii Domnului. Sarbatoarea mai este cunoscuta in popor si sub denumirile de Sfanta Marie Mare sau Pastele Verii.

Biserica Ortodoxă cinstește annual, pe 15 august, Adormirea Maicii Domnului. Sărbătoarea mai este cunoscută în popor și sub denumirile de Sfânta Marie Mare sau Paștele Verii.

În Sfânta Evanghelia nu întâlnim prea multe informații despre Adormirea Maicii Domnului, ci numai în Tradițiile Bisericii. Potrivit acestora, Maica Domnului a primit vestea morții prin intermadiul unui înger care i-a spus: "Acestea zice Fiul tău: Vremea este a mută pe maica Mea la Mine. Nu te teme de această, ci primește cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viață cea nemuritoare“

Se spune că după ce Fecioara Maria și-a cerut iertare de la toți, și-a dat duhul. În acel moment s-au petrecut mai multe minuni. Tradițiile Bisericești spun că ochii orbilor și auzul surzilor s-au deschis, iar ologii și bolnavii s-au vindecat.

Toma sosește la Ierusalim în a treia zi după înmormântarea Maicii Domnului și dorind să cinstească trupul ei, apostolii au deschis mormântul. Dar nu mica le-a fost uimirea să constate că s-a produs încă o minune, trupul Fecioarei Maria s-a ridicat la ceruri.

Calendar ortodox 2019. Mica Domnului este singură dintre Sfinții Bisericii Ortodoxe care are o rânduială liturgică a punerii în mormânt asemenea cu cea a Mântuitorului Iisus Hristos.

Calendar ortodox. Paștele Verii, 15 august

Potrivit crestinortodox.ro, „ Praznicul Adormirii Maicii Domnului sau "Paștele verii", adeverește și întărește credința noastră în învierea cea de obște. Învierea și Înălțarea Maicii Domnului la cer nu trebuie privite că niște privilegii ale ei personale, deoarece, spre deosebire de Mântuitorul, nu a înviat prin propria să putere, ci ea a fost dusă în Împărăția Cerurilor de către îngeri. Mormântul și moartea nu au putut-o ține pe Maica Vieții, căci nu putea suferi stricăciunea cea care L-a născut pe Fiul lui Dumnezeu.”

Cum să te protejezi de caniculă. 12 reguli esențiale... Cum îți recapeți încrederea în tine după o despărțire?...
Ultimele știri