Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Calendar ortodox. Sfântul Filip, rugăciunea de care avem mare nevoie azi

Astăzi, 14 noiembrie, credincioșii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Filip, al treilea Apostol chemat de Mântuitorul Iisus Hristos. Citește rugăciunea de care avem mate nevoie azi, înainte de intrarea în Postul Crăciunului.

Rugaciune către Sf Filip

Sfântul Filip, rugăciunea care te ajută să te pregătești pentru intrarea în Postul Crăciunului. Tot astăzi, credicioșii sărbătoresc Lăsata Secului.

Al treilea Apostul chemat de Hristos, Sfântul Filip, a ajuns și în România. Potrvit unor noi descoperiri, acesta a ajuns alături de Sf Andrei prin locurile Dobrogei de astăzi.

Calendar ortodox 14 noiembrie. Prof. univ. dr. Emilian Popescu afirmă: „În cercetările mai noi s-a ajuns la concluzia că Sf. Ap. Filip poate fi așezat lângă Sf. Ap. Andrei că misionari pe pământ românesc și, de aceea, pentru noi românii ziua această este tot așa de importantă că și aceea dedicată Sf. Ap. Andrei.”

Citește și: Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului. Ce trebuie să pui pe masă înainte de începutul postului

Sfântul Filip, rugăciunea de care avem mare nevoie azi

Izgonitor de demoni arătându-te şi luminător celor din întuneric văzându-te, ai arătat pe Soarele care a strălucit din Fecioară. Şi capiştile idoleşti sfărâmând, ai ridicat Biserici, fericite, spre Slava Dumnezeului nostru. Pentru aceasta pe tine te cinstim şi Dumnezeiască pomenirea ta strălucit o prăznuim şi cu un glas strigăm către tine, Sfinte Apostole Filip: roagă-te lui Hristos Dumnezeu, iertare de greşeli să dăruiască celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta.

Cu toată dragostea te-ai Alăturat de Cuvântul lui Dumnezeu, Cel Ce S-a Întrupat, Apostole, ucenic Lui făcându-te şi Dumnezeiască slugă şi de Taine grăitor. Pentru aceasta de Dânsul fiind trimis la păgâni, ai propovăduit venirea Lui, strigând: pe Domnul lăudaţi-L lucrurile şi-L preaînălţaţi întru toţi vecii.

Cu toţi cinstiţii Apostoli şi cu proorocii şi cu purtătorii de chinuri, Sfinte Filip, cu cuvioşii, cu ierarhii şi cu drepţii, cu Născătoarea de Dumnezeu roagă-te, să dăruiască dezlegare de greşeli şi curăţire de multe păcate, celor ce cu credinţă săvârşesc de lumină purtătoare şi Dumnezeiască pomenirea ta.

Citește și: Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2019. Tradinții, obiceiuri și superstiții

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro