Antena Căutare

Cât câștigă o bonă în România. Care sunt avantajele și dezavantajele jobului

în 2024, bonele sunt la mare căutare pe grupurile de părinți din România. Însă jobul de bonă presupune mult mai multe lucruri decât și-ar putea imagina un necunoscător, iar salariile sunt pe măsură.

Tot mai multe familii din România apelează la ajutor extern în ceea ce privește menajeria sau îngrijirea copiilor. Chiar și în rândul vedetelor care au copii ”a intrat febra bonelor”, de regulă alegând bone filipineze.

Citește și: Nuți, bona lui Bebeto Reghecampf, a ajuns pe mâna medicului estetician. La ce procedură a apelat, îndemnată de Anamaria Prodan

Cât câștigă o bonă în România. Care sunt avantajele și dezavantajele jobului

Cu toate că ar părea o slujbă ușor de gestionat, responsabilitățile sunt multiple. De altfel, bonele trebuie să dețină un document autorizat care să ateste faptul că pot desfășura respectiva activitate, potrivit ObservatorNews.ro.

Citește și: Dani Oțil, despre cele 6 bone pe care micuțul Tiago le-a avut de-a lungul timpului. De ce au fugit toate din casa lor

Persoanele interesate de acest domeniu știu că activitatea implică o multitudine de aspecte. Pe lângă responsabilitatea îngrijirii copiilor, bonele au obligația de a respecta dorințele părinților. Aceștia sunt cei care întocmesc atât programul zilnic al copiilor, cât și un set de reguli, care țin de alimentație, educație, timp liber.

Citește și: O femeie și-a lăsat copiii cu bona, însă a rămas uimită când a descoperit ce făcea aceasta când rămânea singură cu cei mici

Tocmai de aceea salariul ar trebui să fie pe măsură. La acest aspect intră și experiența persoanei în cauză, numărul de copii, programul de lucru, dar și orașul în care prestează serviciile respective.

Citește și: De ce nu vrea Simona Gherghe bonă pentru cei doi copii ai săi. Cât de mult i s-a schimbat viața de când a devenit mamă

Potrivit sursei citate anterior, în România, o bonă câștigă de la 20 de lei în sus pe oră. Astfel că, un salariu pe lună ar putea ajunge la 5.000 de lei. Însă există și situația în care aceste servicii sunt plătite la negru, neexistând un contract încheiat între bone și părinții copiilor.

Citește și: Un bărbat a concediat-o pe bona copilului său atunci când a văzut ce a putut să facă femeia în baia lui. Prietenii au râs de el

Acest lucru vine cu o serie de dezavantaje, precum lipsa experienței în câmpul muncii, acest lucru influențând suma primită la pensie, dar și problemele pe care le implică câștigarea unor bani nedeclarați. Aceste neplăceri s-ar putea soluționa dacă persoana care prestează serviciile ar înființa un PFA.

Citește și: Viața de bonă. Ce salariu primesc dădacele bogătașelor și la ce le supun șefele lor celebre

Deoarece au crescut cererile pentru bone, au apărut tot mai multe agenții de bone. Aceste companii se ocupă cu medierea între părinți și persoanele ideale pentru fiecare familie. Aceste agenții percep un comision de 10% lunar din salariul bonei sau 50% din primul salariu încasat de aceasta.

Citește și: Furată de bonă când avea doi ani, s-a reîntâlnit cu părinții la 53 de ani. Momentul emoționant al revederii te va face să plângi

În ciuda costurilor ridicate și a îndoielilor, mulți părinți sunt nevoiți să apeleze la serviciile unei bone specializate pentru a menține un echilibru între viața personală și cea profesională. Aceștia mai pot apela și la serviciile de babysitter, care sunt remunerate în funcție de orele petrecute cu cei mici și sarcinle adiacente.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x