Si nu stii cum sa reactionezi. Nu conteaza daca ce a spus este adevarat sau nu, a-i spune vanzatoarei ca parul ei mov este urat e ceva ce nu poti trece cu vederea.
Pe cat de tare te enervezi, a te rasti la copilul tauar putea transmite mesajul gresit: vrei ca el sa invete ce sa spuna si sa isi dezvolte o siguranta sociala, nu sa se teama sa nu spuna ceva gresit. Tine cont de varsta copilului si contextul in care va aflati. Daca gafa necesita scuze, fii tu cea care isi cere iertare in numele lui.
Apoi poti sa ii spui copilului ca poate intentia lui a fost buna, dar ca nu s-a inteles asa si trebuie sa discutati despre acest lucru. Nu te lansa intr-o cearta si nu il umili in fata strainilor, ci vorbiti numai voi doi mai tarziu.
Atentie la acoperirea greselilor!
Ai putea crede pe moment ca trebuie sa spui ceva ca sa il salvezi din situatia stanjenitoare. Insa in anumite conjuncturi nu vei reusi decat sa atragi mai mult atentia asupra comentariului deplasat. Scuza-te scurt si la obiect. A discuta prea mult poate chiar inrautati lucrurile.
Tactul este ceva inselator
A fi diplomat este o aptitudine sociala destul de greu de stapanit. Unii nu o dobandesc niciodata. Este posibil si pentru un adult sa spuna ce trebuie tot timpul, de aceea fii mai indulgenta fata de copilul tau. Il poti invata cum sa faca un compliment, decat sa te axezi pe greselile pe care le face.
O idee buna este sa ii vorbesti despre acest lucru corelandu-l cu bunatatea. Sugereaza-i ce ar putea spune in anumite situatii. De exemplu arata-i cum ar putea gasi calitati in ceva ce nu ii place decat sa ii atragi si mai mult atentia asupra a ce i se pare ciudat.
Foto: parentsociety.com
Decoreaza o baie mica in cinci pasi simpli... Scurt ghid despre otet...