2. Planifica bugetul si nivelul de formalitate, desi poti opta si pentru impartirea echitabila a cheltuielilor. Pregatirea unui bufet suedez este mult mai usoara decat servirea la masa a tuturor invitatilor.
3. Alege mancaruri complementare, iar daca petrecerea are o anumita tematica, alege feluri in ton cu aceasta.
4. Simplifica folosindu-te de unele produse gata preparate. Si la o petrecere poti servi mezeluri italiene sau branzeturi frantuzesti.
5. Gandeste-te la mancaruri care se pot prepara din timp, care se pot servi la temperatura camerei sau pe care le poti gati cu o zi inainte si reincalzi in ziua petrecerii.
6. Inainte de a definitiva meniul, verifica timpul aferent gatirii fiecarui preparat si vezi daca ai timpul si aparatura necesare prepararii. Tine cont ca pregatirea unor mancaruri dureaza mai mult atunci cand este vorba de o cantitate mai mare.
7. Pretextul petrecerii nu este unul bun pentru a experimenta - asigura-te ca totul decurge cum ai planificat.
8. Finalizeaza meniul cu cel putin o saptamana inaintea petrecerii.
9. Pregateste un orar riguros si bifeaza cat mai multe cu o zi inainte: cumparaturi, curatenie, pregatirile preliminarii, curatarea legumelor etc.
10. Roaga cativa prieteni sa te ajute in bucatarie. Sa gatesti pentru atata lume presupune mult curatat, taiat, amestecat si poate deveni suprasolicitant.
11. Incearca sa faci curat treptat, pe masura ce gatesti. Cand ai o pauza, poti spala niste vase si astfel vei avea totul mai curat si organizat la finalul petrecerii.
Atentie!
Nu te supraevalua. Este dificil sa eviti arderea in oale de mari dimensiuni. Amesteca mancarea regulat si gateste la foc mai mic.
Citeste si Good Food!