Căutare Live

Cum se ține Postul Crăciunului. Constatin Necula: „Dacă nu puteți posti de mâncare, refuzați să mâncați...”

Părintele Constantin Necula este unul dintre cei mai iubiți duhovnici ai României. Preotul a oferit sfaturi prețioase despre cum se ține corect Postul Crăciunului.

Postul Crăciunului. Constantin Necula, cum să ții corect postul

Constatin Necula își sfătuiește enoriașii, în primul rând, să „nu-și mănânce aproapele”. Postul de fapte rele și gânduri necurate fiind mult mai important decât cel de mâncare.

„Daca m-ar întrebă cineva ce înseamnă a posti, aș spune că nu există cuvinte pentru a explică iubirea. A posti înseamnă a iubi. A iubi pe Dumnezeu și pe ține, omul, trup și suflet. A iubi pe om, aproapele și departele tău. A nădăjdui că iubirea această nu te confuzeaza, nu te așază îndoielnic în colțurile confuze și sincretiste ale lumii. A posti înseamnă să stai mereu de partea lui Dumnezeu care stă de partea omului”, îi fătuiește preotul Constantin Necula.

Citește și: Îndemnul neobișnuit al unui preot din Constanța. De la ce trebuie să ne abținem înainte de Crăciun: „Postul plăcut de Dumnezeu înseamnă și...”

Preotul ne îndeamnă să ne bucurăm de sărbători, cu smerenie și c credință.

„Fiți curajoși și încercați să va descoperiți Dumnezeul Cel Viu. Nu lăsați să vi se fure bucuria Crăciunului ori nădejdea Învierii. Refuzați să fiți tâlhăriți și uciși de Irozii noilor minciuni, care induc frică și duc spre ucidere orice gând de pruncească strălucire. Stați limpeziți de lumina Stelei, cu Magii, intelectualii smeriți ai căutării adevarate”, a mai spus Constantin Necula.

Si dacă nu puteți posti de mâncare, refuzați să va mâncați aproapele. Fiți sinceri cu Dumnezeu. Atât. Curajoși, sinceri și limpeziți de nădejde. Post cu Dumnezeu. Atentul nostru Antrenor de performanta”, a încheiat Constantin Necula.

Citește și: Biserica atrage atenția credincioșilor: Fără Facebook în post! „Misiunea imposibilă” te scapă de păcate

Înălțarea Domnului 2020. Până când salutăm cu „Hristos S-a Înălțat”?... Calendar ortodox 22 noiembrie. Trei Sfinți Aposoli sunt sărbătoriți în această zi...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri