Live acumFilm: Triplu X - Intoarcerea lui Xander Cage
Prime Time 20:30Raman cu tine

Biserica atrage atenția credincioșilor: Fără Facebook în post! „Misiunea imposibilă” te scapă de păcate

A posti nu înseamnă doar să ne abţinem de la mâncare, ci şi de la Facebook. Este recomandarea preoţilor, care spun că este extrem de important să uităm de reţelele de socializare măcar până la Crăciun. O misiune aproape imposibilă pentru români.

Fără Facebook în post!

A renunţa de tot la internet, în epoca tehnologiei, pare o misiune imposibilă pentru majoritatea tinerilor. În medie, un posesor de smartphone petrece mai bine de 4 ore pe zi cu ochii în ecran, de două ori mai mult decât recomandă specialiştii. Un obicei la care ar trebui să renunţăm, spun preoţii, măcar în perioada postului.

Preot Jean Ion, preot paroh la biserica Sf Vasile din Constanța: „tineretul ar treb să țină post de la rețelele de socializare, ne răpesc destul de mult timp din viață noastră. Și eu am o rețea de socializare, personală și a parohiei, însă caut în această perioadă doar să dau informații ce țin de post. Decalogul postului modern inseamnă, în primul rând, respectarea celor zece porunci religioase. Este extrem de important să fim atenți și la temele pe care le abordăm în discuții. Bârfă, spre exemplu, alimentează alte păcate.

Vezi meterialul video pentru a afla ce părere au tinerii despre asta.

Citește și:

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro