Antena Căutare

De ce se gustă Aghiasma Mare 8 zile și nu 7? Află efectele miraculoase pe care le are în aceste zile

De ce se gustă Aghiasma Mare 8 zile și nu 7? Mai sunt 4 zile să te sfințești pe tine, mașina, căminul, animalele, pământul! Până pe 14 ianuarie, gustă din Apa Mare! 7 efecte miraculoase are:

De ce se gustă Agheasma Mare 8 zile și nu 7? Mai sunt 4 zile să te sfințești pe tine, mașina, căminul, animalele, pământul! Până pe 14 ianuarie, gustă din Apa Mare! Care sunt cele 7 efecte miraculoase pe care le are:

De ce se gustă Aghiasma Mare 8 zile și nu 7? Mai sunt 4 zile să te sfințești pe tine, mașina, căminul, animalele, pământul! Până pe 14 ianuarie, gustă din Apa Mare! 7 efecte miraculoase are:
„Agheasma Mare se gusta în fiecare zi, opt zile la rând, pe nemâncate. De ce opt zile și nu șapte? Pentru că, așa cum spune într-o rugăciune, ea este curațitoare spre viața veșnică. Gustând opt zile din apa aceasta, ne aducem aminte de botezul nostru, care a fost săvârșit pentru ca noi să avem arvuna vieții veșnice, mântuirea și dobândirea vieții veșnice. Cifra 8 este simbolul veșniciei. Deci, opt zile la rând gustăm apa aceasta, ne sfințim, ne întărim și înmultim in noi harul pe care l-am primit la botez – fara ca aceasta sa fie o repetare a botezului, bineînțeles -, ne curățim și devenim mai iubiți de Dumnezeu-Tatăl, mai intariti in credinta de catre Dumnezeu-Fiul si mai sfintiti de catre Duhul Sfant”.

Cu aceasta apa se sfinteste si spatiul unde locuim si unde lucram pentru ca este aducatoare de binecuvantare. Crestinii obisnuiesc sa stropeasca cu agheasma si pamantul si animalele din gospodarie, avand credinta ca aceasta apa aduce ocrotire si binecuvantare de la Dumnezeu. Aceste acte ne descopera ca sfintirea apei de Boboteaza are drept scop sfintirea intregii creatii.
(Preot Ionel Vranceanu)
***
Sărbătoarea Botezului Domnului este și sărbătoarea botezului nostru! Ne bucurăm astăzi, când gustăm apă sfințită, pentru că este plină de harul Preasfintei Treimi”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la slujba de sfințire mare a apei oficiată astăzi la Catedrala patriarhală din București.
Binefacerile apei sfințite de Bobotează:
1. Izvor de nestricăciune;
2. Izvor de sfințenie;
3. Alungare a duhurilor potrivnice;
4. Vindecare a sufletelor și a trupurilor;
5. Dezlegare de păcate;
6. Dăruire de tot binele folositor
7. Curățitoare spre viață veșnică.

Apa care este sfințită de Bobotează „se va păstra tot timpul anului într-un vas curat, ferit de stricăciune, și se va gusta din ea astăzi și încă opt zile, până la Odovania sau încheierea praznicului, dar și atunci când suntem bolnavi sau în ispite și încercări mari”, a explicat Patriarhul României. (www.facebook.com/ziarullumina)

Sfântul Antipa de la Calapodești, 10 ianuarie. Rugăciune către vindecătorul bolilor fără leac... 7 imagini care arată diferentele dintre copilaria ta și a lor...
Parteneri
Zodiile care au o atitudine autoritară. Nu renunță niciodată la ideile lor
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x