blat
120 gr ciocolata amaruie
o lingura ness dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
80 gr unt
100 gr zahar
1/2 cana faina
1/2 cana nuca tocata (nu macinata)
2 oua
2 plicuri zahar vanilat
putina sare
crema
160 gr branza Philadelphia (sau Almette)
100 gr zahar pudra
1/2 lingurita scortisoara
o lingurita ness
40 gr unt
glazura
80 gr ciocolata amaruie
50 gr frisca lichida
20 gr unt
2 lingurite ness
Mod de preparare
1. Blat. Topim intr-o craticioara, la foc mic, ciocolata impreuna cu untul si nessul. Lasam sa se raceasca si incorporam zaharul. Adaugam un ou, amestecam energic pana ce este incorporat apoi il adaugam si pe celalalt procedand la fel. Cernem faina , o amestecam cu sarea si o adaugam amestecului.Tot atunci punem si zaharul vanilat, nuca si amestecam usor , usor. Tapetam o tava (18/20) cu hartie pentru copt, turnam amestecul, nivelam si introducem tava in cuptorul preincalzit, la 175-180 grade pentru 25 minute.
2. Crema. Eu am pus totate ingredientele odata, am bagat mixerul si am mixat doua minute. Ce guuust! O crema fina de tot pe care as folosi-o si la un tort. Cand blatul s-a racit intindem crema si nivelam frumos. Dam prajitura la rece pentru ora.
3. Pentru glazura amestecam pe baie de abur, intr-o craticioara, toate ingredientele. Lasam pana obtinem un amestec omogen si ciocolata e complet topita. Racim pana ajunge la temperatura camerei apoi o intindem uniform peste prajitura.
4. Dam la rece pentru cel putin 3 ore apoi o taiem patratele.
Citeste mai multe retete interesante pe Good Food