Antena Căutare

Desert delicios: Brownies cappucino

O prajiturica destul de simplu de realizat, cu o consistenta usor diferita. Un blat dens, aromat, cu bucati mari de nuca, o crema fina, cu iz de scortisoara, completate perfect de un strat fin de ciocolata.

Ingrediente

blat

120 gr ciocolata amaruie
o lingura ness dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
80 gr unt
100 gr zahar
1/2 cana faina
1/2 cana nuca tocata (nu macinata)
2 oua
2 plicuri zahar vanilat
putina sare

crema

160 gr branza Philadelphia (sau Almette)
100 gr zahar pudra
1/2 lingurita scortisoara
o lingurita ness
40 gr unt

Articolul continuă după reclamă

glazura

80 gr ciocolata amaruie
50 gr frisca lichida
20 gr unt
2 lingurite ness

Mod de preparare

1. Blat. Topim intr-o craticioara, la foc mic, ciocolata impreuna cu untul si nessul. Lasam sa se raceasca si incorporam zaharul. Adaugam un ou, amestecam energic pana ce este incorporat apoi il adaugam si pe celalalt procedand la fel. Cernem faina , o amestecam cu sarea si o adaugam amestecului.Tot atunci punem si zaharul vanilat, nuca si amestecam usor , usor. Tapetam o tava (18/20) cu hartie pentru copt, turnam amestecul, nivelam si introducem tava in cuptorul preincalzit, la 175-180 grade pentru 25 minute.

2. Crema. Eu am pus totate ingredientele odata, am bagat mixerul si am mixat doua minute. Ce guuust! O crema fina de tot pe care as folosi-o si la un tort. Cand blatul s-a racit intindem crema si nivelam frumos. Dam prajitura la rece pentru ora.

3. Pentru glazura amestecam pe baie de abur, intr-o craticioara, toate ingredientele. Lasam pana obtinem un amestec omogen si ciocolata e complet topita. Racim pana ajunge la temperatura camerei apoi o intindem uniform peste prajitura.

4. Dam la rece pentru cel putin 3 ore apoi o taiem patratele.

Citeste mai multe retete interesante pe Good Food

FOTO! Interioare cu vino-ncoa'... Desert: Parfe de banane si alune caramelizate...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x