Antena Căutare

Desert delicios: Tort de ciocolata cu ghimbir

Pregateste pentru familia ta, in acest week-end, un delicios tort cu arome deosebite.

Ingrediente:

- 250g de unt, taiat cubulete, plus extra pentru uns;

- cacao, pentru presarat;

- 350g de ciocolata neagra tocata;

- 2 linguri vin de ghimbir (poate fi inlocuit cu sirop de ghimbir sau Ginger ale);

- 140g de zahar fin;

- 100g de zahar muscovado (brun);

- 5 oua, cu galbenusurile separate;

- 75g de migdale macinate;

- 1 lingurita de ghimbir macinat;

- 1 lingura cu varf gem de ghimbir (se gaseste in magazinele TCM).

PENTRU GLAZURA GANACHE:

- 140g de ciocolata neagra tocata marunt;

- 150ml de smantana dulce pentru frisca;

- 25g de unt;

- 2 linguri vin de ghimbir;

Mod de preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 150° C/gaz 3-4. Se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu unt o forma de tort cu diametrul de 23cm. Se tapeteaza superficial cu cacao interiorul formei si se scutura sa se inlature surplusul.

2. Se pun ciocolata si untul intr-un vas termorezistent, se adauga vinul de ghimbir si se asaza vasul deasupra unei cratite cu apa ce fierbe la foc mic. Se amesteca din cand in cand, pana se obtine o textura fina. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

3. Se pun ambele tipuri de zahar intr-un vas mare si se adauga galbenusurile. Se bat pana se obtine un amestec galbui si cremos. Se toarna ciocolata topita si untul in galbenusuri si se amesteca pana se omogenizeaza. Intr-un alt bol curat, se bat albusurile spuma, cu un varf de sare.

4. Se cern migdalele si ghimbirul in mixul de ciocolata si se amesteca folosind o lingura mare de metal. Se adauga o treime din cantitatea de albus si se amesteca pana se obtine o crema. Se amesteca restul dealbus, pana se omogenizeaza.

5. Se pune cu lingura jumatate de amestec de ciocolata in forma pregatita si se niveleaza usor cu o spatula. Se incalzeste gemul de ghimbir pana cand se poate intinde si se pune cu lingura pe tort. Se intinde restul de amestec de ciocolata, se niveleaza si se coace pe raftul de sub jumatatea cuptorului timp de 50-60 de minute, pana cand betisorul de lemn infipt in mijlocul tortului iese cu firimituri umede lipite de el. Se lasa tortul la racit in forma.

6. Pentru a prepara glazura ganache, se pune ciocolata intr-un vas termorezistent. Se adauga smantana, untul si vinul de ghimbir. Se asaza vasul peste o cratita cu apa ce fierbe la foc mic si se amesteca pana cand ciocolata se topeste si se obtine o compozitie catifelata. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.

7. Se desprinde tortul din forma cu ajutorul unei spatule, apoi se asaza pe un platou. Se intinde glazura pe deasupra si se lasa sa se intareasca inainte de a servi.

Citeste si alte retete delicioase pe Good Food!

FOTO! A fost lansata branza cu foite de aur... VIDEO! Duet impresionant: O fetita care ciripeste si un campion la beatbox...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x