- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Astfel, el va avea timp sa exerseze, sa isi cunoasca limitele dar si punctele forte si sa fie pregatit pentru a da mai tarziu, piept cu viata.
Formuleaza ceea ce vrei intr-un mod pozitiv
Gandeste-te la cazurile in care ceva negativ ar fi putut sa fie formulat intr-un mod pozitiv. De asemenea, fa in asa fel incat sa impui conditii, nu sa ameninti cu pedepse. De exemplu, in loc sa spui "daca nu-ti faci temele, nu iesi afara", e mai indicat sa folosesti "De indata ce iti termini temele, poti merge la joaca".
Ofera-i optiuni
Alegerile ofera putere. Ele sunt limitate, dar de indata ce o persoana tanara incepe sa faca anumite alegeri, cu atat mai responsabila va deveni. Daca cel mic nu face ceea ce il rogi, creste numarul optiunilor, astfel incat sa poata alege. Deciziile confera siguranta in propria persoana, de aceea este bine sa i le oferi inca de la o varsta frageda.
Determina-l sa reflecteze
In cazul in care face o gresala, e posibil ca in loc sa isi asume responsabilitatea, sa dea vina pe altcineva, sa spuna ca alti copii l-au pus sa faca asta, ca el nu a vrut. Astfel de eschivari le vei primi mai ales in situatia in care intrebarea ta va fi "de ce?"
Este indicat sa eviti o astfel de abordare pentru ca nu vei solutiona nimic, din contra, ii vei oferi ocazia sa se victimizeze. Incearca sa il intelegi si sa il lasi sa iti explice singur ce s-a intamplat, fara sa intervii prea mult sau sa iti dai cu pararea. Apoi roaga-l tot pe el sa vina cu solutii.
foto: orangecountyfamilylawnews.com
VIDEO! Afla cum sa iti feresti pielea de frig!... Simptomele depresiei la copiii mici...