Lidia Fecioru, cum recunoaştem prietenii toxici: "Prietenia se va rupe, oamenii nu se schimbă"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat, la Adevăruri Ascunse, modalităţile prin care putem să recunoaştem prietenii toxici, dar şi cum putem ţine la distanţă astfel de persoane.

Lidia Fecioru, cum recunoaştem prietenii toxici: "Prietenia se va rupe, oamenii nu se schimbă"

Prima categorie de prieteni toxici sunt cei care au probleme cu dependențele: "Aceştia sunt găştile care ne trag către droguri, băutură. Anturajul. Şi pentru cei care vor adrenalină e la fel. Se contaminează unul pe altul.

Când sunt cinci oameni bogaţi, stai lângă ei că tu vei fi al şaselea. Când sunt cinci idioţi, stai lângă ei şi tu vei fi al şaselea.

Un prieten adictiv nu va sta foarte mult timp lângă noi, dacă nu avem acelaşi viciu. Mai ales dacă începi să îl şi critici, să îl scoţi din mediu, să îl duci la terapie. Nu va accepta şi va ieşi singur din viaţa noastră", spune Lidia Fecioru.

Citește și: Lidia Fecioru, despre cele opt semne care arată că vei întâlni iubirea adevărată: "Timpul nu vindecă, timpul doar trece"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, trage un semnal de alarmă și spune că singurul lucru care îl poate salva pe un dependent este alegerea pe care o face: "Unul care se apucă de băutură, într-o zi tot se trezeşte şi are de ales. Prima dată am greşit, a doua oară am ales şi a treia oară devine o deprindere. Chestia asta vine pe parcurs, dar este alegerea noastră, a fiecăruia.

Cum gestionăm relația cu oamenii toxici

O persoană alege să se ducă către alcool fiind într-o depresie, având o dezamăgire. Deci tulburările comportamentale şi psihice sunt strâns legate cu viciile.

O astfel de persoană poate fi salvată, dar cu greu. Numai dacă vrea să fie salvată, o poţi salva. Altfel, e ca şi cum ai vrea să cari apa din fântână cu sita", a spus specialista la Adev[ruri Ascunse, potrivit Antena3

Numerologul Mihai Voropchievici vine cu o teorie potrivit căreia numele pe care îl primim la naștere este cel care vorbește despre viciile noastre: "Numele spune tot. Cei care sunt predispuşi la droguri, la băutură, exces de fumat. Adică la tot ce înseamnă adiţional, sunt cei care au exces de 9 în nume şi în prenume. Adică literele I şi R. Trebuie să fie foarte atenţi că dacă au scăpat pe panta asta, foarte greu îi mai aduci înapoi. Devin pasiuni pentru ei, o a doua natură".

Citește și: Horoscopul banilor pentru anul 2021, cu Mihai Voropchievici şi Lidia Fecioru: "Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă şi în traistă"

Un alt mod în care putem identifica prietenii toxici este atitudinea de timpul "drama queen". Acești oameni sunt mereu neajutoraţi. Toate relele li se întâmplă numai lor. Astfel de oameni îşi atrag singuri problemele.

Citește și
colaj de imagini cu simona halep si toni iuruc
Cine sunt fostele soții ale lui Toni Iuruc. Partenerul Simonei Halep a mai fost căsătorit de două ori
Cine sunt fostele soții ale lui Toni Iuruc. Partenerul Simonei Halep a mai fost căsătorit de două ori
Petrică Cercel în două ipostaze diferite
A murit Petrică Cercel. Artistul se afla în stare gravă la spital, după ce a fost infectat cu COVID-19
A murit Petrică Cercel. Artistul se afla în stare gravă la spital, după ce a fost infectat cu COVID-19
Simona Halep și Loredana
Loredana, apariție spectaculoasă la nunta Simonei Halep. Artista a cântat la marele eveniment și a făcut senzație cu ținuta sa
Loredana, apariție spectaculoasă la nunta Simonei Halep. Artista a cântat la marele eveniment și a făcut senzație cu ținuta sa
Mai multe articole

Aceşti oameni nu fac nimic ca să scape de acest lucru pentru că le place. Ei plângându-se de aceste lucruri, le şi atrag. Pentru că un om care spune mereu că îi este rău, la un moment chiar îi va fi şi nu-l va mai crede nimeni.

Problemele chiar vin pentru că ei le cheamă. Astfel de oameni ne transferă nouă problemele lor. Le trebuie un ţap ispăşitor, le trebuie o persoană vinovată că nu i s-a rezolvat lui problema. Ei apasă cumva pedala sentimentelor pentru a te atrage în plasa lor, fac şantaj emoţional.

Citește și: Mihai Voropchievici și Lidia Fecioru despre câte vieți mai ai de trăit în funcție de zodia pe care o ai

Lidia Fecioru ne spune că oamenii se schimbă foarte greu, iar singurul lucru care ne rămne de făcut este să plecăm:

Pentru a rezolva această problemă şi pentru a scăpa de astfel de prieteni toxici nu ai decât o singură modalitate: "Închizi uşa de tot. Nu poţi să gestionezi o astfel de relaţie când e legat de familie, atunci nu poţi să gestionezi.

Nu poţi să îl laşi de izbelişte. Totuşi, îi dai de înţeles că nu se mai poate aşa cum se putea înainte şi atunci cât de cât începi să pui o oprelişte. Îi dai de înţeles că lucrurile au o limită"

Parteneri
Horoscopul lunii octombrie 2021. Berbecii trebuie să spună ceea ce simt. Descoperă ce-ți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2021 spune că în ciuda haosului, incertitudinii și a energiei lipsă, există luminița de la capătul tunelului. Chiar dacă zilele se scurtează, dacă ești dispusă să faci o schimbare în viața ta, atunci acum este momentul potrivit.
Catine.ro
Ultimele știri