Antena Căutare

Rugăciunea de miercuri. Citește-o pentru sănătate și ajutor

Rugăciunea de miercuri. Citește-o pentru sănătate și ajutor. În Rugăciune, oamenii găsesc sprijin, ei le rostesc atunci când au nevoie de susținere în rezolvarea diferitelor probleme de zi cu zi

Rugaciune | pexels.com

Rugăciunea de miercuri. Citește-o pentru sănătate și ajutor. În Rugăciune, oamenii găsesc sprijin. Află care sunt și tipurile de rugăciuni. Oamenii le rostesc atunci când au nevoie de susținere în rezolvarea diferitelor probleme de zi cu zi

Sfinții părinți ne învață că există patru tipuri de rugăciune, și anume de laudă, de mulţumire, de căinţă şi de cerere.

Tipuri de rugăciune

Rugăciune de Laudă

Articolul continuă după reclamă

Rugăciune de laudă înseamnă recunoaşterea lui Dumnezeu pentru ceea ce este El, şi limbajul de laudă este cel mai adesea legat de cultul care I se aduce de către Biserică. Lauda este răspunsul natural al creaturii în prezenţa Creatorului ei. Dumnezeu este împăratul şi Domnul nostru, Tatăl nostru Care ne-a înfiat în familia Lui prin har şi ne-a înconjurat cu milă şi dragoste nesfârşită. El este Creatorul transcendent al universului, Cel Care, prin intermediul întrupării Fiului Său, Iisus, Care uneşte laolaltă cerul şi pământul în Persoana Sa, ne permite o relaţie de apropiere puternică, întotdeauna există un factor de respect în orice formă de iubire adevărată, care arată dragostea noastră pentru Dumnezeu; acel respect apare ca laudă. Când ne rugăm, o facem ca şi copii în casa Tatălui nostru, dar, totodată, ca şi slujitori în faţa marelui împărat.

Rugăciune de Mulțumire

Mulţumirea decurge în mod natural din laudă, pentru că îi mulţumim lui Dumnezeu pentru că este Dumnezeu şi ne veselim că suntem în prezenţa Lui. Ai putea aproape spune că noi îi mulţumim pentru că El există. Evident, ar fi o legătură strânsă între a ne gândi la actele măreţe ale lui Dumnezeu, lăudându-L pentru acestea şi mulţumindu-I, de fapt, pentru că le-a făcut. Lista lucrurilor pentru care am putea să-I mulţumim lui Dumnezeu este una chiar foarte lungă: Ii mulţumim pentru El însuşi; pentru mila, dragostea şi harul Său; pentru Sfintele Taine; pentru întruparea lui Iisus; pentru trimiterea Sfântului Duh; pentru viaţa Sfintei Treimi, iar lista poate continua.

Rugăciune de Căință

Căinţa este rezultatul vederii clare. Dacă îl vedem pe Dumnezeu destul de bine, încât să II adorăm pentru ceea ce este El, ar trebui, de asemenea, să avem o idee bună despre cât de lipsiţi suntem de slava Lui şi să înţelegem cât suntem de nevrednici de dragostea Lui. Acest fel de înţelegere şi rugăciune umilă decurge din laudă, pentru că doar cunoaşterea a cât de slăvit este Dumnezeu ne dă voie să înţelegem unde ne încadrăm în lucruri. Să fim cinstiţi: chiar şi în cel mai bun caz suntem mulţumiţi de sine, fiind axaţi, în general, pe orice în afară de Dumnezeu şi urmărind în permanenţă dorinţele proprii mai mult decât a căuta să facem voia Lui. Dar Domnul slavei încă ne cheamă la El.

Rugăciune de Cerere

După ce L-am slăvit pe Dumnezeu, I-am mulţumit şi ne-am smerit în faţa Lui, suntem gata să cerem de la El, precizând nevoile noastre şi căutând binecuvântările şi darurile Lui ca şi lucrări ale harului. Acest fel de rugăciune este cunoscută ca fiind de cerere. Cererea este, din nefericire,, singurul tip de rugăciune pe care mulţi creştini îl cunosc, întrucât ei au fost, efectiv, învăţaţi spiritualitatea îndreptăţirii. Totuşi, noi nu putem cere niciodată lui Dumnezeu. El este sursa atotputernică a vieţii; în El trăim, ne mişcăm şi ne avem fiinţa. Rugăciunile noastre sunt doar lucrările Sfântului Duh înlăuntrul nostru. Cererea se dezvoltă din celelalte tipuri de rugăciune, nu din dreptul nostru la ceva. Dar dacă recunoaştem cine este Dumnezeu şi cine suntem noi, cunoscând că nu avem dreptul de a cere, atunci putem acţiona asupra făgăduinţelor Sale să ne ofere cele necesare conform voii Lui.

Rugăciunea de miercuri

Doamne Atotputernice şi Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!
Primeşte, Doamne, această mică a mea rugăciune, şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr.

La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranţa şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci, şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale.

Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi, ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele. Amin.

Sursă foto: pexels.com

Cum faci curățenie de Paște cu bicarbonat de sodiu. Cele mai bune trucuri și rețete... Care sunt preoții de care trebuie să ne ferim atunci când vrem să ne spovedim: "Cei care amăgesc lumea prin aşa cev...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x