Antena Căutare

Salcia alba si salvia, plantele femeilor

Dismenoreea sau menstruatia insotita de durere este perceputa ca o crampa in zona inferioara a abdomenului si poate incepe cu cateva zile inainte sau chiar o data cu aparitia sangerarii menstruale.

Aceste dureri pot fi calmate cu ajutorul plantelor.

Sofran
Pentru a profita de proprietatile acestui condiment, se prepara o infuzie, care va fi inclusa in alimentatia curenta. Folosirea acestei plante este in mod special indicata in dismenoree, deoarece una dintre componentele sale, picrococina, actioneaza ca tonic general si ca sedativ, atenuand contractiile uterului. Doza recomandata este de 5-10 g la litrul de apa si de doua-trei cani cu infuzie pe zi.

Galbenele
Petalele portocalii ale acestei plante se infuzeaza sau pur si simplu se adauga la salata. Pentru a avea o eficienta mai mare, se va prepara o infuzie din 20 g de plante la litrul de apa. La inceput se bea in doze moderate, cu o saptamana inainte de menstruatie.

Patrunjel
Ca si sofranul, patrunjelul se poate folosi din abundenta in mancare sau in infuzii, impreuna cu alte plante. Rolul patrunjelului este de a decongestiona si relaxa uterul, vezica urinara si intestinele.

Salvie
Este una dintre plantele folosita in mod traditional in tratamentul dismenoreei. Aceasta planta exercita o actiune similara estrogenului, este un eficient antispastic si regleaza fluxul menstrual. Exista doua soiuri de salvie: de gradina si salbatica. Cea de-a doua este mai eficienta.

Fragul
Frunzele de frag sunt bogate in salicilati, care au un efect analgezic si anticoagulant. Salicilatii se gasesc si in fructe, desi in proportie mai mica decat in restul plantei. Se poate administra sub forma de infuzie, eventual combinata cu o cura de fragi.

Salcie alba
Cea mai bogata in salicilati este, totusi, salcia alba. Partea eficienta pentru tratament este scoarta uscata, care este amara din cauza concentratiei mari de tanin. Din scoarta nu se face infuzie, ci decoct.

Alimentatia
Regimul alimentar este foarte important in dismenoree. Astfel, se va renunta la alcool si condimente, cum sunt piperul, ardeiul iute sau mustarul. Din alimentatie vor fi excluse cafeaua si ceaiul. De asemenea, trebuie evitata constipatia printr-un regim alimentar bogat in fibre, cum sunt cele din cerealele integrale, precum si din fructe cu proprietati laxative (prune, struguri, piersici). Este bine sa se reduca aportul de sare.


Citeste jurnalul.ro

Afla tot ce trebuie sa stii despre anorexie!... Top 4 viitoare locuinte ale omenirii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x