Pietrele semiprețioase au atras atenția oamenilor încă din cele mai vechi timpuri prin frumusețea, durabilitatea și strălucirea lor. Considerate daruri ale naturii, aceste minerale și-au dovedit în timp influența asupra vieții prin proprietățile terapeutice și energiile pozitive pe care le emană. Cristalele fascinează prin varietatea și intensitatea culorilor, puritatea, protecția și fericirea oferite persoanei care le poartă.
Atunci când pasiunea devine artă, cei mai pricepuți bijutieri transformă comorile naturii în piese unicat, care nu trebuie să lipsească din colecția unei femei. Îți prezentăm trei dintre cele mai populare minerale și câteva detalii importante despre puterea lor specială.
Carneolul, o piatră încărcată cu vitalitate
Căutată în special pentru virtuțile sale energetice, cornalina, numită și carneol, este o piatră semiprețioasă de culoare roșie. Datorită aspectului sticlos și nuanțelor de roșu ce variază spre o tentă de arămiu, maro, portocaliu pal ori galben, carneolul este prelucrat în bijuterii de o frumusețe aparte. La soare, această varietate de cuarț își schimbă culoarea spre maro și roșu închis.
Carneolul este un mineral încărcat de vitalitate, o piatră a curajului ce aduce energii pozitive și optimism. Încă din timpuri îndepărtare, acesta a fost destinat clasei nobile, deseori marii regi fiind înmormântați alături de bijuterii cu această piatră. Profetul Mohammed și Napoleon purtau întotdeauna aceasta agata asupra lor. Cornalina a fost piatra sacră a egiptenilor și tibetanilor, fiind frecvent utilizată la confecționarea obiectelor de cult budiste.
Piatra este iubită și de musulmani, care îl montează pe argint, considerat un metal pur. De altfel, argintul este recunoscut pentru faptul că intensifică efectele benefice ale pietrelor semiprețioase. O pereche de cercei din argint Metaphora cu carneol îi vor oferi celei care îi poartă succes, curaj, inițiativă, creativitate și gânduri bune.
Carneolul înlesnește ieșirea din anonimat, accentuează încrederea în sine, alungă timiditatea și acționează ca un talisman norocos. În același timp, acesta are un efect calmant, de întoarcere de la negativ spre pozitiv, ușurează durerile reumatismale și de spate, aducând alinare chiar și în cazul afecțiunilor de la nivelul coloanei vertebrale. Se spune că această piatră ajută la curățarea și purificarea sângelui, crescând astfel energia fizică.
Amestistul, piatra care transformă energia în iubire
Considerat piatra dragostei și a fericirii, ametistul este unul dintre cele mai frumoase minerale. Acesta are o culoare absolut spectaculoasă, cu tonuri ce pot varia de la violet la purpuriu și se spune despre acesta că poate transforma energia în iubire.
Ametistul a fost prețuit pe parcursul istoriei atât pentru rafinamentul său cât și pentru puterea de a stimula emoțiile. În Antichitate, acest mineral era văzut ca o piatră de foc și un simbol al spiritualității, de o valoare impresionantă.
Ametistul este mineralul lunii februarie, însă îi avantajează puternic pe cei născuți în ianuarie și decembrie. Specialiștii în cristale ne recomandă să purtăm bijuterii care includ această remarcabilă piatră dacă vrem să beneficiem de mai multă înțelepciune și de claritate spirituală. Purtarea sa sporește credința, aduce modestie, smerenie, altruism și sacrificiu de sine.
Acesta este un mineral protector, fiind ideal pentru amulete și talismane, cu înalte proprietăți de regenerare, echilibrare, liniște sufletească și combatere a stresului. Acest mineral purifică orice energie negativă și creează un scut de lumină în jurul purtătorului.
Vechii greci împodobeau bijuteriile cu ametist deoarece credeau că le aduce mai multă dragoste și fericire. Aceasta este o piatră a bucuriei și poate fi dăruită oricând persoanei iubite pentru a întări jurămintele și angajamentele căsătoriei.
Lapis Lazuli, piatra care te protejează împotriva energiilor negative
Mineralul care impresionează prin culoarea sa albastră, lazuritul, este simbolul cerului și al regalității. Este vorba de o piatră foarte specială, care protejează deținătorul de energiile negative și fortifică întregul organism. Se spune că acesta a fost folosit ca bijuterie cu 7.000 de ani în urmă, fiind considerată una dintre cele mai vechi pietre de pe pământ.
Lapis lazuli este ideal pentru meditație și concentrare, protejează împotriva atacurilor psihice, sporește intuiția și capacitatea intelectuală, și ține energiile negative la distanță. Mineralul are un puternic efect vindecător asupra organismului, aducând vitalitate și prospețime.
Piatra lapis lazuli este intens folosită în crearea bijuteriilor pentru că oferă un aspect elegant și reduce agitația emoțională. Deoarece ajută la rezolvarea tensiunilor din cuplu, această piatră semiprețioasă se oferă la aniversarea de 7 și 9 ani a căsătoriei.
Pietrele semiprețioase au proprietăți fascinante. Efectele lor remarcabile au transformat bijuteriile cu cristale într-unele dintre cele mai valoroase piese. Persoanele care aleg obiectele ce includ astfel de minerale beneficiază de avantajele deosebite pe care acestea le oferă organismului și de o eleganță aparte, alături de orice ținută.