Căutare Live

Zilele sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului 23-25 noiembrie. Unde cinstești moaștele Sf. Andrei

Program sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Cinstita mână a Sfântului Apostol Andrei va fi adusă vineri la București cu prilejul sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului.

catedrala mantuirii neamului

Zilele sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului 23-25 noiembrie. Catedrala va fi sfințită duminică 25 noiembrie, în fața a 2.000 de invitaţi oficiali. Slujba va fi oficiată de către Patriarhul Daniel, alături de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu aI al Constantinopolului. Cu toate acestea progruamul sfințirii Catedralei începe de vineri, 23 noiembrie, până duminică, timp în care credincioșii pot cinsti moaștele Sfântului Andrei. Cinstita mână a Sfântului Apostol Andrei va fi adusă vineri la București cu prilejul sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului.

Zilele sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului 23-25 noiembrie. Racla cu moaștele Sfântului Andrei, Ocrotitorul României, sosește pe Aeroportul Otopeni în această dimineață, adusă de Mitropolitul de Hrisostom de Patra. În aceeași dimineață, înainte de sosirea delegației Bisericii Ortodoxe a Greciei, va sosi Sanctitatea Sa Bartolomeu și delegația Patriarhiei Ecumenice.

Zilele sfințirii Catedralei Neamului 23-25 noiembrie. La Catedrala Patriarhală, cele două delegații vor fi primite de Patriarhul României la Catedrala Patriarhală în jurul orei 13:00.

Va fi oficiată o ectenie întreită și se va intona Troparul aducerii moaștelor Sf. Ap. Andrei.

Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, va rămâne în Catedrala Patriarhală din Dealul Mitropoliei până în ziua următoare, sâmbătă, ora 16.00.

Zilele sfințirii Catedralei Neamului 23-25 noiembrie. Sâmbătă

La Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, sâmbătă seara, cinstita mână a Ocrotitorului României va fi așezată spre cinstire în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului împreună cu un fragment din moaștele Sfintei Ecaterina din patrimoniul Reședinței Patriarhale.

Începând cu ora 18.00, în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, va fi oficiată Slujba de Priveghere închinată Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și Sfântului Mare Mucenic Mercurie.

Zilele sfințirii Catedralei Neamului 23-25 noiembrie. Duminică

În altarul Catedralei Mântuirii Neamului, duminică, 25 noiembrie 2018, va fi oficiată de la ora 9:00 Slujba de Sfințire a Altarului Catedralei Naționale, apoi Sfânta Liturghie.

La ora 13:00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, și racla cu moaştele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina vor fi așezate la ieşirea din Altarul Catedralei Naționale pentru a fi cinstite de credincioși, după închinarea acestora în Sfântul Altar.

Racla cu moaștele Sf. Andrei va fi preluată de Mitropolitul Hrisostom de Patra din Catedrala Națională luni dimineață, la plecarea Înaltpreasfinției Sale spre Grecia.

Zilele Sfințirii Catedralei Neamului. Unde poți atine moaștele sf Andrei

Credincioşii care doresc să participe la slujba de sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale sunt aşteptaţi pe esplanada din faţa Catedralei Naţionale, unde vor putea urmări slujba Sfintei Liturghii pe ecranele special montate. Conform spaţiului interior disponibil, în timpul Sfintei Liturghii vor avea acces în interiorul Catedralei cei 2.000 de invitaţi oficiali.

Însă, după finalul Sfintei Liturghii, toți credincioșii pelerini ortodocși prezenţi vor avea acces în Catedrală, atât în ziua sfințirii (25 noiembrie), cât și în zilele următoare (26-29 noiembrie, „zilele sfințirii”), având posibilitatea să se închine în Sfântul Altar, nou sfințit.

Moaștele Sf Andrei în România. Nu este prima dată când românii au ocazia de a cinsti moaștele celui care a propovăduit credința creștină în Dobrogea. Capul Sfântului Apostol Andrei a fost adus în 1996 la Iași și în 2011 la București. În data de 13 octombrie, în calendarul creștin ortodox, este serbată Aducerea moaștelor Sfântului Apostol Andrei la Iași.

Calendar ortodox 23 noiembrie. Sfântul Antonie. Sărbătoare de cruce albastră!... Moaște Sf Andrei în București. Rugăciunea care te scapă de orice rău și împlinește dorințele...
Parteneri
Cum vei fi cerută în căsătorie în funcție de zodie. Află ce surprize ți-au pregătit astrele
Catine.ro
Ultimele știri
x