ALERTĂ alimentară în România. Marile SUPERMARKET-URI și-au anunțat clienții SĂ RETURNEZE produsele CONTAMINATE!

 
+2 click pentru
galerie

Nu se întâmplă foarte des să auzi de o alertă alimentară în România, dar se pare că foarte multe alimente congelate comercializate în țara noastră vin la pachet cu riscul îmbolnăvirii cu Listeria.

Majoritatea lanțurilor de supermarketuri din țara noastră avertizează clienții să aducă înapoi fructele și legumele congelate. În funcție de proveniența lor, acestea ar putea fi infectate cu bacteria Listeria Monocytogenes. Bacteria este una foarte periculoasă și a provocat deja nouă decese în Europa.

Primul anunț pe marginea subiectului a fost publicat săptămâna trecută de Autoritatea Sanitar – Veterinară pentru Siguranța Alimentară. La momentul respectiv, s-a aflat că se comercializează în România produsele congelate ale companiei Greenyard din Ungaria, iar acestea sunt suspecte de contaminare cu Listeria Monocytogenes. Imediat după aflarea veștii s-au inițiat procedurile pentru retragerea preventivă a produselor congelate din toate statele membre UE.

La nivelul întregii Europe, până la această oră, au fost confirmate 47 de îmbolnăviri cu Listeria Monocytogenes. Listei respective se adaugă nouă decese. Ca urmare a acestei suspiciuni privind o contaminare microbiologică, mai multe lanțuri de magazine au decis retragerea și rechemarea unor produse congelate, precum mazăre, fasole, porumb, spanac, amestec mexican.

Mega Image, Carrefour, Metro sau Profi se numără printre supermarketurile care și-au anunțat clienții să returneze respectivele produse, pentru care vor primi banii înapoi, chiar și fără prezentarea bonului fiscal.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe