Sărbătorile pascale sunt printre cele mai așteptate de români, datorită preparatelor tradiționale nelipsite de pe masă. Pentru bucatele alese, gospodinele ajung să petreacă multe ore în bucătărie, însă, există și rețete mai rapide pentru cei care își doresc să se bucure de produsele tradiționale. Iată cum poți prepara cea mai simplă și delicioasă pască, urmând câțiva pași simpli!
Citește și: Ingredientul-minune pentru o tocăniță de miel delicioasă. Ce folosesc gospodinele din Ardeal
Rețeta simplă de pască
Vezi care sunt ingrdientele pentru o pască perfectă! Se prepară simplu și rapid.
- 500g brânză de vaci
- 4 ouă
- 200g zahăr
- Coaja rasă de la o lămâie
Mod de preparare:
Se amestecă într-un bol mare brânza de vaci, ouăle și zahărul până când se obține o compoziție omogenă. Apoi, se adaugă coaja rasă de lămâie în amestec și se omogenizează bine.
Pe urmă, se toarnă amestecul într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie de copt. Se coace totul la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când pasca capătă o nuanță aurie frumoasă.
La final, pasca se lasă la răcit în tavă timp de câteva minute, apoi se taie în bucăți și se servește. Poftă bună!
Rețetă simplă de pască, cu aluat
Ingrediente:
- 300 de grame de făină albă
- 2 gălbenușuri
- 40 de grame zahăr pudră
- 200 ml lapte dulce
- 60 g unt
- 12 g drojdie proaspătă
- un praf de sare
- un plic zahăr vanilat
- coajă rasă de lămâie
- 350 de grame de brânză de vaci
- 3 ouă
- 150 de grame de zahăr
- un praf de sare
- un plic de zahăr vanilat
- coajă rasă de lămâie
- 100 de grame de stafide
Mod de preparare:
Se pune drojdia într-un bol, împreună cu puțin lapte cald și se lasă să acționeze aproximativ zece minute. Pe urmă, se ia laptele rămas și se amestecă cu zahărul, gălbenușurile și coaja de lămâie. Ulterior, se adaugă și jumătate din cantitatea de făină și un praf de sare.
Apoi, se adaugă untul moale și drojdia și se amestecă bine, împreună cu restul de făină. Acoperim vasul și lăsăm aluatul la dospit, într-o încăpere încălzită.
Pentru umplutură, amestecăm brânza cu zahărul, apoi adăugăm ouă, vanilie, griș, coajă de lămâie, stafide și omogenizăm totul.
Când aluatul este gata, se împarte în două. Jumătate din el se întinde și se așează într-o tavă de copt. Cea de-a doua jumătate se folosește pentru modelul bordurii și pentru crucea de deasupra.
În interior turnăm compoziția pentru pască, apoi așezăm crucea sau orice model dorim să formăm din aluatul rămas. La final, se unge cu ou și se pune în cuptorul preîncălzit. Lăsăm la copt pentru aproximativ 40 de minute la 170- 180 de grade Celsius, potrivit unei publicații online.
Citește și: Cea mai simplă rețetă de pască. Ai nevoie de doar patru ingrediente
Ingredientul-minune pentru o tocăniță de miel delicioasă. Ce folosesc gospodinele din Ardeal... Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci: „Așa am învățat de la mama!” Cum le prepară și ce secret are...