Sarmalele mănăstirești cu nucă sunt un preparat delicios de post, pe care trebuie neapărat să îl încerci. Au un gust savuros și sunt o alternativă perfectă pentru sarmalele clasice, dar în perioada Postului Crăciunului.
Rețetă pas cu pas de sarmale de post cu nucă
Sarmalele sunt printre cele mai delicioase preparate tradiționale. În mod clasic, acestea se gătesc cu carne tocată, dar poți să te bucuri de ele și în perioada Postului Crăciunului.
Deși pare un preparat inedit, nuca este ingredientul pe care trebuie neapărat să îl adaugi în aceste sarmale. Iată mai jos rețeta pas cu pas!
Ingrediente
- 800 grame de ciuperci
- 100 grame de țelină
- 3 morcovi
- 3 cepe
- 150 ml ulei de măsline
- 400 ml de suc de roșii
- 50 de grame de stafide
- 100 de grame de nucă
- cimbru, mărar, busioc, sare
- o varză murată
Mod de preparare
Se toacă ceapa, morcovii și țelina și se călesc în ulei. În aceeași tigaie se adaugă ciupercile și orezul și se amestecă câteva minut. Apoi se adaugă apa, stafidele și nuca mărunțită. După ce au fiert suficient se oprește focul și se adaugă cimbrul, mărarul, busuiocul, bulionul, iar mai apoisarea.
Se amestecă până când compoziția devine consistentă și se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se ia compoziția și se formează sarmalele, iar mai apoi se pun într-o tigaie încăpătoare pentru fiert. Pe deasupra se toarnă bulion și se bagă la cuptor la 200 de grade Celsius, timp de aproximativ două ore, potrivit Spynews.
Citește și: Rețetă de sarmale tradiționale, în foi de varză murată. Prepară bucatele ca la bunica acasă
Cu ce ingredient să înlocuiești oul în maioneză ca să iasă la fel de gustoasă. Preparatul poate fi consumat și de post
Dacă vi s-a făcut poftă de maioneză, dar postiți, gospodinele vin în ajutorul dumneavoastră cu o rețetă formată doar din alimente care pot fi consumate în această perioadă. În plus, gospodinele promit că rezultatul final va fi la fel de gustos și va avea o textură poate chiar mai pufoasă decât preparatul clasic.
Așadar, se pare că maioneza pe care o cunoaștem noi, preparată din ulei de floarea soarelui, puțin muștar și gălbenuș de ou are și o variantă vegană. Astfel, oul poate fi înlocuit de avocado sau de cartof.. În plus, gospodinele promit că este ușor de preparat, iar rezultatul final merită încercarea.
Ingredientele pentru rețeta de maioneză pe bază de avocado:
- 2 bucăți de avocado bine copți;
- 2 lingurițe de muștar;
- 2 lingurițe de zeamă de lămâie;
- 100 ml ulei de floarea soarelui;
- un praf de sare.
Într-un blender de bucătărie se pun cele două bucăți de avocado, muștarul, zeama de lămâie și praful de sare și se mixează amestecul până când se obține o pastă omogenă. Apoi, se adaugă, treptat, uleiul de floarea soarelui și se mixează până când se ajunge la pasta finală dorită.
Rețeta pentru o plăcintă de dovleac excelentă. De ce românii o savurează an de an pe 1 decembrie... Care este cea mai bună făină pentru cozonacii de Crăciun. Cum să o deosebești de celelalte tipuri...