Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Star Matinal. Rețeta Zilei! Chef Berry pregătește Plăcintă cu mere și un mic dejun turcesc

Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, ne pregătește o deosebită rețetă de plăcintă cu mere, dar șio rețetă de mic dejun turcesc.

Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, ne pregătește o deosebită rețetă de plăcintă cu mere, dar și o rețetă de mic dejun turcesc.

Rețeta Plăcintă cu mere - Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 100 g unt
  • 200 gr zahăr
  • 8 gr scorțișoară
  • 200 g smântână
  • 2 ouă
  • unt și făină pentru tapetat tava

Star Matinal. Rețeta Zilei! Chef Berry pregătește Plăcintă cu mere și un mic dejun turcescStar Matinal. Rețeta Zilei! Chef Berry pregătește Plăcintă cu mere și un mic dejun turcesc

Rețeta Plăcintă cu mere - Mod de preparare

Merele se spală, se dau pe răzătoare și se amestecă cu 100 gr zahăr și scorțișoara. Se lasă la odihnit 15 minute pentru a se aromatiza.

Se unge o formă de copt cu mult unt și se tapetează cu făină. Se așază în forma de copt straturi succesive de câte 3-4 foi de plăcintă, unse între ele cu unt și straturi de mere rase, amestecate cu 1-2 linguri de smântână. Ultimul strat trebuie să fie din foi.

Se amestecă ouăle cu restul de smântâna și se întinde acest amestec deasupra plăcintei.

Păcinta cu mere se coace la 150 de grade pentru 45-50 de minute.

Între timp, din cotoarele de mere cu 500-600 ml apă și restul de zahăr se fierbe un sirop cu care se va însiropa la final plăcinta cu mere.

Se servește decorată cu zahăr.

Rețeta Mic dejun turcesc - Ingrediente

  • 1-2 cepe
  • 2-3 căței de usturoi
  • 500 gr roșii de grădină
  • 4 ouă
  • sare și piper
  • zahăr, după gust
  • ulei de măsline
  • 1 vânătă
  • unt
  • ceapă verde pentru decor

Star Matinal. Rețeta Zilei! Chef Berry pregătește Plăcintă cu mere și un mic dejun turcesc

Rețeta Mic dejun turcesc - Mod de preparare

Într-o tigaie încăpătoare se călește o ceapă tocată mărunt, în puțin ulei încins. Se adaugă sucul de la roșii, sare și piper, după gust și 1-2 căței de usturoi, răzuiți.

Se lasă sosul de roșii să fiarbă până se reduce ușor și se potrivește gustul cu zahăr.

Se sparg cele patru ouă în interiorul sosului, se acoperă tigaia și se mai lasă preparatul pe foc aproximativ 15 minute, sau până când ouăle sunt preparate.

La final, se decorează cu frunze de ceapă verde, tocate rondele.

Într-o altă tigaie se călește puțină ceapă cu un cățel de usturoi în puțin unt și se adaugă vânătat tăiată în fâșii. Se lasă pe foc până când fâșiile de vânătă se pătrund și se asezonează cu sare și piper. Se servesc alături de sosul de roșii cu ouă poșate.

Spor și poftă bună!

Recomandari