Antena Căutare

Desert de Revelion: Reteta Parfait de banane si alune de padure caramelizate

Daca ai musafiri si pregatesti feluri complicate, ultimul lucru de care mai ai chef este vreun desert pretentios. Bananele merg grozav cu alunele caramelizate!

Ingrediente pentru reteta Parfait de banane si alune de padure caramelizate:

PENTRU ALUNE CARAMELIZATE

- 200g de zahar;

- 100g alune de padure fara pielita;

- ulei de floarea-soarelui, pentru uns.

PENTRU PARFAIT

- 2 banane coapte;

- 2 lingurite suc de lamaie;

- 300ml frisca lichida / smantana dulce pentru frisca;

- 2 albusuri;

- 100g de zahar.

PENTRU SERVIT

- 4 banane coapte, dar tari;

- 100g de zahar.

Mod de preparare pentru reteta Parfait de banane si alune de padure caramelizate:

1. Pentru caramel, se asaza zaharul intr-o cratita cu fund dublu impreuna cu trei linguri de apa. Se lasa la foc mic pana cand zaharul se dizolva complet si devine limpede. Se da focul mai tare si se fierbe pana ce se inchide caramelul la culoare (vezi sfaturile pentru caramel), aproximativ 5 minute. Se ia de pe foc, se amesteca alunele, apoi se rastoarna pe o tava unsa cu ulei, nonaderenta. Se niveleaza si se lasa la racit. Atentie: tava este foarte fierbinte!

2. Cand caramelul este rece si casant, se sparge in bucati. Apoi, cu capatul unui sucitor se zdrobeste bine pana cand se obtin firimituri mari.

3. Se tapeteaza o forma de cozonac de 1,2 litri cu o fasie de hartie de copt. Intr-un bol, se face un piure din banane cu jumatate din sucul de lamaie, si se lasa deoparte.

4. Se asaza frisca lichida intr-un bol si se bate pana cand se tine putin. In alt bol, foarte curat, se bat cu un mixer electric foarte curat albusurile si un strop de suc de lamaie, pana cand se intaresc. Se adauga zaharul incet pana cand se obtine o compozitie ca de bezea, tare si lucioasa.

5. Se incorporeaza cu grija frisca in albusuri, apoi se adauga piureul de banane si cea mai mare parte a caramelului maruntit, pastrand patru linguri pentru servit. Se asaza compozitia in forma de cozonac, se niveleaza la suprafata si se lasa la congelator pana cand se intareste, preferabil peste noapte.

6. Pentru servit, se scoate parfait-ul din congelator, cu 10 minute inainte de servire, si se lasa in frigider sa se inmoaie putin. Intre timp, se taie bananele oblic, astfel incat sa ai cate trei bucati pentru fiecare portie. Se asaza bucatile pe o tava, pusa pe un tocator de lemn. Se presara bananele cu zahar din belsug. Se caramelizeaza bananele folosind o torta pentru prajituri. Ai grija, tava se va incinge foarte tare!

Pofta buna!

Citeste si Good Food!

Cocktail inedit: Martini de ciocolata... Reteta zilei: Curcan cu mascarpone si verdeata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x