Antena Căutare

Desert: Rețeta Prajiturele insiropate cu zulufi de lamaie

Prajitura cu lamaie este racoroasa, ideala pentru primavara. Se prepara foarte usor si poate fi pastrata mai mult timp.

Ingrediente pentru rețeta Prajiturele insiropate cu zulufi de lamaie:

- 200g de unt foarte moale, plus extra;

- 200g de zahar tos;

- 4 oua mari;

- 100g de malai grisat;

- 140g de faina;

- coaja rasa de la a 3 lamai.

PENTRU ZULUFI

- 4 linguri crema de lamaie (lemon curd);

- 5 linguri de zahar tos;

- zeama si coaja rasa de la 1 lamaie.

Mod de preparare pentru rețeta Prajiturele insiropate cu zulufi de lamaie:

1. Se incinge cuptorul la 160°C/gaz 4 si se plaseaza gratarul cuptorului pe mijloc. Se unge cu unt o tava dreptunghiulara de 20 x 30cm. Se taie o foaie de copt un pic mai mare decat interiorul tavii si se tapeteaza tava cu ea, avand grija sa fie perfect intinsa si lipita de untul de pe tava.

2. Se pun toate ingredientele pentru prajitura si un praf de sare intr-un castron mare, apoi se amesteca folosind un mixer electric de mana, pana se obtine o compozitie omogena si fina. Se toarna compozitia in tava si se niveleaza suprafata. Se intinde crema de lamaie pe suprafata aluatului, trasand cu ea linii groase. Cu ajutorul cozii unei linguri se modeleaza zulufi din crema, amestecand usor cu aluatul - nu prea mult caci nu se vor mai vedea „zulufii" dupa coacere. Se coace prajitura aproximativ 35 de minute sau pana e aurie si crescuta. Nu se deschide usa cuptorului decat dupa cel putin 30 de minute de coacere.

3. Se lasa prajitura in tava 10 minute sau pana e destul de rece pentru a fi manevrata. Se scoate prajitura cu grija din tava si se lasa la racit pe un gratar de sarma plasat deasupra unei tavi in care sa se colecteze siropul. Pentru a face sirop se amesteca 4 linguri de zahar cu zeama de lamaie si se stropeste cu el prajitura. Se amesteca apoi coaja de lamaie cu o lingura de zahar si se presara peste prajitura. Se lasa prajitura sa se raceasca total, apoi se pune pe o suprafata de lucru, se indeparteaza hartia de copt si se taie prajitura in bucatele dreptunghiulare. Se poate pastra in cutie inchisa ermetic pana la 3 zile.

Poftă bună!

FOTO: goodfood.ro

Cinci salate ideale in regimul de slabit... Bautura: Smoothie cu banane, miere si alune de padure...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x