Nu o dată ţi s-a întâmplat să fierbi ouă şi să observi apoi ca în jurul gălbenuşului s-a format un cerc verde. Ei bine, să ştii că vinovatul eşti chiar tu
Cercul verzui din jurul gălbenușului oului fiert este semn că acesta a fost gătit prea mult timp. Exista şi e explicaţie ştiinţifică: aspectul verde-gri al marginii exterioare a gălbenușului de ou apare atunci când fierul aflat în compoziția să reacționează cu hidrogenul sulfurat care se produce atunci când oul este mult prea fiert.
Articolul continuă după reclamă
Dar, spre deosebire de alte preparate, care își pierd proprietățile nutritive, ouăle nu suferă nicio transformare în afară de cea de culoare.
Ai făcut-o greşit până acum! Aşa alegi roşiile sănătoase. Trucurile pe care nu ţi le-a zis nimeni...
Trucul folosit de cei mai mari bucătari ai lumii pe care trebuie să îl încerci şi tu! Înfige un bold într-un ou...