Antena Căutare

Inghetata de casa: 3 retete simple si de efect

O inghetata, un parfait cu fructe acrisoare sau o crema de cafea cu lapte de la gheata sunt numai bune pentru a pacali canicula.

Inghetata cafe-latte

Ingrediente:

2 oua
50 g zahar
300 ml lapte cald
150 ml cafea tare rece
300 ml frisca
175 g ciocolata de menaj
frunze de menta si zmeura pentru decor

Modul de preparare:

Bate ouale cu zaharul, adauga laptele si amesteca pe foc pana se leaga crema. Adauga cafeaua si lasa sa se raceasca. Bate frisca si amesteca ciocolata rasa. Pune crema de oua si frisca in masina de inghetata cam 25 de minute sau o ora la congelator, apoi amestec-o energic si mai pune-o la rece o ora. Amesteca din nou si serveste peste alte doua ore. Cand servesti, orneaza inghetata cu frunze de menta proaspete si zmeura.

Kiwi/Melon Glace

Ingrediente:

400 g kiwi si/sau pepene galben
100 g zahar
sucul si coaja rasa de la o lamaie verde
spatule din lemn

Modul de preparare:

Curata kiwi de coaja. Taie felioare unul dintre fructe, iar pe restul fa-le piure cu mixerul. Fa un sirop cald din zahar si 4 linguri de apa. Dupa ce se raceste, amesteca-l in piureul de fructe. Adauga sucul si coaja de lamaie. Pune compozitia la congelator intr-o tava metalica joasa. ingige pe fiecare bat o felie sau doua de kiwi sau un cub de pepene, apoi aseaza-le in masa de piure semi inghetat. Lasa-le la congelat doua-trei ore.

Inghetata de mere cu busuioc

Ingrediente:

400 g mere acrisoare
100 ml suc de mere natural
sucul si coaja rasa de la o lamaie
un manunchi de busuioc
2 linguri fistic
125 g zahar
1 plic zahar vanilat
150 g smantana
50 g branza ricotta

Modul de preparare:

Taie merele si curata-le de coaja si de seminte. Pune-le pe foc cu sucul de mere si fierbe-le doua-trei minute, apoi lasa-le sa se raceasca. Amesteca merele cu suc de lamaie, frunzulite de busuioc, fistic zdrobit, zahar si vanilie si mixeaza in robotul de bucatarie. Adauga coaja de lamaie, samantana si ricotta. Tine compozitia intr-un recipient metalic, la congelator, minimum trei ore inainte de a o servi.

Sursa foto: student.chula.ac.th

Trei sfaturi pentru reusite in bucatarie... Ce este...Boeuf Bourguignon?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x