Antena Căutare

Inghetata de coacaze negre

Desertul preferat pe timp de vara este unul cat mai rece. Si daca e usor si fructat, cu atat mai bine. Fetele de la Good Food ne propun o reteta cremoasa si simplu de realizat de inghetata cu coacaze.

Ingrediente:

400g de coacaze negre

100ml suc de mere

200g de zahar brun

570ml frisca lichida (smantana dulce)

1 conserva (397g) de lapte condensat indulcit (se gaseste la magazinele arabesti)

2 lingurite extract de vanilie

Se asaza coacazele si sucul de mere Intr-o cratita mica. Se fierb constant 5 minute. Se adauga zaharul si se Incalzeste totul Incet pana cand se dizolva zaharul, apoi se fierbe 3-4 minute pana cand se Ingroasa putin siropul.

Se lasa la racit, apoi se scot trei linguri de coacaze si se lasa deoparte. Restul de coacaze si sirop se face piure cu un blender si se trece printr-o strecuratoare, ca sa se elimine semintele.

Se bate frisca pana cand se formeaza varfuri moi atunci cand ridici telul si se adauga laptele condensat si extractul de vanilie. Se bate din nou pana cand se formeaza varfurile moi. Se toarna aceasta compozitie.

Intr-un recipient ce merge la congelator si se stropeste pe deasupra cu jumatate din cantitatea de piure de coacaze. Cu o spatula de cauciuc sau cu o lingura mare, se amesteca totul o singura data In forma cifrei opt ca sa se combine putin cele doua culori. Se acopera cu un capac si se lasa la congelator cel putin 3 ore.

Pentru servit, se amesteca restul de piure cu coacazele lasate deoparte. Se pun cateva linguri de inghetata in pahare si se toarna deasupra piureul.

Vezi mai multe retete pe goodfood.ro

10 idei pentru un gratar reusit... Trei retete cu avocado...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x