Femeia susține că obișnuia să ia zilnic suplimente cu ulei de pește pentru a o ajuta cu durerile de care suferea, dar și pentru beneficiile sale generale: contribuie la scăderea tensiunii arteriale, reduce colesterolul și ajută la prevenirea bolilor de inimă, potrivit thehealthy.com. Însă, aceasta și-a propus să vadă cum îi este influențată sănătatea dacă, în locul pastilelor cu omega-3, ar consuma, timp de o săptămână, pește, mai exact, somon. Iată ce a descoperit.
Citește și: Atenție, români! Iată cât rezistă friptura de porc în frigider. Nu e de joacă
Somonul, una dintre cele mai bune surse de omega-3
Femeia susține că familia ei are antecedente în ceea ce privește bolile de inimă. Din acest motiv, a fost nevoită să acorde o atenție mai mare dietei sale:
„Peștele gras, cum ar fi somonul, este bogat în acizi grași omega-3 EPA și DHA, iar o metaanaliză din 2006 a constatat că un consum de 250 până la 500 de miligrame de EPA și DHA pe zi a dus la o reducere cu 36% a riscului relativ de deces cardiovascular.", potrivit dr. Melody H. Hermel, MD, cardiolog în California de Sud, citată de sursa menționată mai sus.
Citește și: Beneficiile consumului de somon. Cât de sănătos este pentru organismul tău
Astfel, somonul este considerat a fi una dintre cele mai bune surse de acizi omega-3. Consumul acestui tip de pește îmbunătățește considerabil sănătatea creierului și a ochilor, reduce inflamațiile și poate ajuta chiar la pierderea în greutate, potrivit salmonfacts.org, citat de sursa de mai sus.
Beneficiile consumului de somon. Este rapid și convenabil de gătit
Femeia susține că cea mai benfică parte la consumul de somon este tocmai faptul că se păstrează în timp și este o variantă mai sănătoasă de mâncare conservată. Aceasta oferă exemplul unei conserve de somon sălbatic afumat, în ulei de măsline, pe care a combinat-o cu puțină maioneză și castraveți murați, alături de câțiva biscuți. Femeia recomandă combinația pentru gustul remarcabil de bun, potrivit sursei menționate mai sus.
Însă, pentru că experimentul dura o săptămâna și nu putea consuma doar somon la conservă, femeia a mai încercat ceva. Aceasta a găsit la magazin un somon congelat, a cărui etichetă părea extrem de „curată”. Și pentru această alternativă „înghețată”, a găsit o variantă de gătire. Astfel, a pus peștele la cuptor, iar rezultatul a fost unul la fel de bun, mai ales, în combinație cu spanac.
Citește și: Cum arată femeia care trăiește doar cu batoane de ciocolată, în fiecare zi: „Nici măcar apă nu pot să beau”
Femeia susține că somonul i-a dat mai multă energie
Deși recomandarea Departamentului de Agricultură al SUA (USDA) este de opt bucăți de pește gras pe săptămână, femeia susține că a consumat chiar și trei bucăți într-o zi și nu a pățit nimic. Fiind bogat în proteine și în vitaminele B, somonul reprezintă o sursă nesecabilă de energie, potrivit sursei menționate mai sus:
„O porție medie de 100 de grame de somon de crescătorie conține 41% din aportul zilnic recomandat de proteine și cel puțin 20% din aportul zilnic recomandat de vitaminele B3, B5, B6, B12, vitamina D, vitamina E și seleniu.”, a informat Global Salmon Initiative./„Este, de asemenea, o sursă bună de potasiu, care reprezintă un nutrient important pentru sănătatea publică în Statele Unite.".
Femeia susține că la ora nouă seara, atunci când, de regulă, s-ar fi simțit extrem de extenuată, a constat o stare de energie în corpul ei.
Somonul este recomandat pentru starea generală de bine
Femeia spune că somonul, alături de o farfurie plină de legume proaspete, a ajutat-o la starea generală de bine, potrivit sursei menționat mai sus. Însă, întrebarea acesteia era, acum, dacă este benefic să consume somon zilnic, având în vedere că este un pește destul de gras.
Astfel, femeia a adresat întrebarea care o frământa lui Gigi Ashworth, renumită pentru cunoștințele sale în tainele acestui tip de pește, dar și pentru faptul că îl consumă destul de des:
„Somonul a devenit alimentul meu preferat. Am fost diagnosticată cu boli autoimune, intoleranțe alimentare, care îmi împiedică capacitatea de a mânca o multitudine de alimente, iar somonul a rămas mai singura variantă.", i-a spus Ashworth./„Somonul este un aliment pe care știu că îl pot devora și nu simt nicio repercusiune negativă.", a mai adăugat aceasta, citată de sursa menționată mai sus.
De asemenea, Ashworth i-a mai transmis femeii cu pricina că somonul este unul dintre singurele alimente care nu o fac să se simtă balonată. Astfel, concluzia femeii este că s-ar întoarce, negreșit, la dieta zilnică cu somon și nu se va simți prost pentru asta.