Antena Căutare

Paste cu ton și smântână, rețeta super rapidă adorată de copii

Rețeta de paste cu ton și smântână este una foarte apreciată de copii. Se poate face atât cu ton proaspăt, cât și cu ton din conservă, dacă suntem atenți la câteva mici detalii.

Paste cu ton și smântână, rețeta super rapidă adorată de copii
Paste cu ton si smantana pentru copii

Rețeta de paste cu ton și smântână este una foarte apreciată de copii. Se poate face atât cu ton proaspăt, cât și cu ton din conservă, dacă suntem atenți la câteva mici detalii.

Rețeta de paste cu ton și smântănă este una foarte rapidă, ideală pentru atunci când suntem în pană de idei, dar și de timp. Copiii o vor adora, cei mai mulți dintre micuți fiind mari fani paste.

Fiind un peşte gras, tonul este bogat în proteine de calitate, acizi graşi omega 3, dar şi importante cantităţi de vitamine din grupul B, vitamina D, vitamina A şi minerale (calciu, seleniu, fosfor).

Ingrediente pentru rețeta Paste cu ton și smântână:

  • 500 g paste
  • 500 g de ton proaspăt sau conservă de ton în suc propriu
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 cățel usturoi, tocat
  • 2 roșii fără semințe, tăiate
  • 1 cană smântâna
  • 1/2 linguriță sare
  • 50 g parmezan sau mozzarella rasă

Mod de preparare pentru rețeta Paste cu ton și smântână:

Pune la fiert o oală cu apa cu 1 linguriță de sare. Adaugă paatele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-o cratiță, la foc mic spre mediu, toarnă ulei, adaugă usturoi și lasă 1 minut pe foc. Adaugă roșiile, apoi așteaptă 3 minute să se înmoaie roșia. Pune în tigaie smântâna și fierbe totul 3 minute. Adaugă tonul și amestecă pentru omogenizare.

Se lasă pastele cu sos cu tot pe foc câteva secunde și amestecă bine. Astfel pastele sunt mai aromate.

Servește pastele cu sosul de smântână și ton, cu mozzarella rasă pe deasupra

Cum alegem conserva de ton pentru rețeta de paste pentru copii

Deşi am fi tentaţi să credem că tonul din conservă nu este sănătos, nutriţioniştii susţin că important este să ştim ce să alegem.

Tonul în conservă este un aliment sănătos, cu condiţia să alegem varianta în suc propriu. Conservele cu ton sau cu orice alt peşte în suc propriu sunt mai bune decât cele în ulei, pentru că reţin mai bine acizii omega 3 din peşte. În schimb, în conservele cu ulei, acizii graşi omega 3 se diluează în uleiul de floarea-soarelui. Dacă tonul este conservat în apă sărată, grăsimile cu apă nu se amestecă şi rămân în peşte, iar acesta va fi mai bogat în nutrienţi.

Foarte important atunci când cumpărăm conservele de ton este să facem acest lucru din locuri sigure. Ținute în condiții nepotrivite, conservele pot deveni periculoase. De asemenea, este bine să fim atenți la aspectul conservei de ton, niciodată nu vom cumpăra o conservă care este umflată sau care nu pare intactă.

Citește și:

12 sfaturi utile pentru gătit paste pe care toata lumea trebuie să le știe... Star Matinal. Rețeta Zilei! Chef Berry pregătește Buffalo Wings...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x