De la rețetele tradiționale până la cele moderne, crema de zahăr ars este un desert care poate fi adaptat în funcție de preferințe. Atunci când ne gândim la un preparat dulce și ușor de realizat, crema de zahăr ars ocupă un loc special în inimile multora dintre noi.
Desertul cu aromă ușoară de caramel este apreciat atât de cei mici, cât și de adulți. Deși este un preparat simplu, pentru a realiza o cremă de zahăr ars perfectă este nevoie de câteva trucuri. În acest articol o să descoperiți secretele pe care puține gospodine le știu.
Rețetă cremă de zahăr ars
Indiferent dacă ești un bucătar experimentat sau un novice în bucătărie, această rețetă îți va deschide apetitul pentru gătit și te va învăța cum să transformi ingredientele simple în adevărate opere de artă culinară.
Citește și: Piftie de porc - rețetă clasică. Cum se prepară răcitura tradițională
Ingrediente pentru crema de zahăr ars
Pentru rețeta de cremă de zahăr ars este nevoie de următoarele ingrediente:
• 1 litru de lapte integral;
• 8 ouă mari;
• 200 g zahăr pentru cremă;
• 150 g zahăr pentru caramel;
• 2 plicuri de zahăr vanilat sau esență de vanilie;
• Un praf de sare.
Mod de preparare pentru crema de zahăr ars
Trebuie să acordăm o mare atenție modului de preparare pentru a obține o cremă de zahăr ars perfectă. Pentru început se topește cel 150 de grame de zahăr într-o cratiță, la foc mediu. Este indicat să amestecăm des ca acesta să nu se ardă, conform click.ro.
Atunci când zahărul topit prinde o culoare aurie se toarnă într-o tavă rotundă și se lasă să se răcească. Următorul pas este să batem ouăle alături de zahăr și un praf de sare până se obține o compoziție închegată. Peste aceasta se mai adaugă treptat lapte călduț și zahărul vanilat sau esența de vanilie, amestecându-se împreună foarte bine.
Un truc pe care puține gospodine îl știau este legat de amestecatul ingredientelor. Acestea nu se amestecă repede pentru a nu face prea multă spumă, conform sursei citate.
Citește și: Rețetă de compot de pere cu scorțișoară. Redescoperă gusutul copilăriei
După ce caramelul din tavă s-a întărit se pune peste el compoziția realizată din ouă, lapte și zahăr. Un alt detaliu care joacă un rol important în prepararea unei creme de zahăr ars perfecte este faptul că aceasta se gătește la bain-marie.
Se așează tavă cu zahărul întărit și compoziția într-un alt recipient mai mare cu apă. Desertul se coace 45 de minute la 160°C până când crema de zahăr ars prinde o consistență ușor fermă.
Când observăm cu desertul este gătit suficient, acesta se scoate din cuptor și se lasă la temperatura camerei. După ce se răcește suficient, crema de zahăr ars se pune la frigider pentru cel puțin două ore sau peste noapte. La final, aceasta poate fi servită de către toți membrii familiei. Poftă bună și spor la gătit!
Trucuri pentru o cremă de zahăr ars gustoasă
Iată care sunt trucurile pentru o cremă de zahăr ars perfectă din punct de vedere estetic și gustoasă:
• Crema caramelului trebuie să fie aurie;
• Compoziția cu ouă se amestecă ușor;
• Se folosește esență de vanilie de bună calitate pentru o aromă intensă;
• Laptele trebuie să fie călduț, nu fierbinte;
• Crema trebuie lăsată să se răcească complet înainte de a fi servită.
Dieta Rina: Cum poți să slăbești până la 20 de kilograme în doar 90 de zile... Rețetă de compot de pere cu scorțișoară. Redescoperă gusutul copilăriei...