Antena Căutare

Rețetă de compot de pere cu scorțișoară. Redescoperă gusutul copilăriei

Conservă perele de toamnă într-o gustare delicioasă. Compotul de pere cu scorțișoară este pe gustul tuturor.

Galerie
Compotul de pere cu scorțișoară are beneficii pentru organism | ProfiMedia

Compotul este unul dintre deserturile copilăriei. Toamna, pe lângă dulceață, magiun sau marmeladă, se pregăteas și compotul. Cu o varietate mare de fructe, compotul îndulcea mesele în sezonul rece.

Citește și: Reteța pentru un compot de mere perfect. Cum să iasă o băutură pe care nimeni să n-o refuze

Rețetă de compot de pere cu scorțișoară. Redescoperă gusutul copilăriei

Perele sunt printre fructele la mare căutare în această perioadă. Ele ajung și în compot de multe ori.

Articolul continuă după reclamă

Compotul este o metodă extrem de bună pentru conservarea fructelor. În acest mod, te poți bucura de o varietate de fructe chiar și peste iarnă și chiar primăvară.

Citește și: Cum poți prepara cea mai delicioasă rețetă de plăcintă cu piersici din compot, servită cu îngheţată de caramel sărat

Această rețetă de compot de pere cu scorțișoară este delicioasă și, cu siguranță, te va transpune în copilărie. Totodată, are mai beneficii pentru sănătate.

Citește și: Rețeta lui chef Samuel pentru Arrancini cu mozzarella și somon. Secretul preparatului care l-a cucerit pe Lucian Viziru

Ingrediente

- pere tari

- 2 bețe de scorțișoară

- 2 steluțe de anason

- 500 de grame de zahăr (opțional)

- 1-2 cuișoare

- 2 litri de apă.

Citește și: Rețetă tradițională de colivă. Care este, de fapt, originea acestui preparat

Mod de preparare

Se pune apa la fiert și se adaugă zahărul. Se lasă totul pe foc până ce se dizolvă zahărul. După care se adaugă steluțele de anason, cuișoarele și scorțișoara. Se lasă această compoziție la fiert timp de 10 minute, după care se oprește focul și e lasă totul la răcit.

Citește și: Hello Chef sezon 8, 19 octombrie 2024. Rețeta Roxanei Blenche pentru pastitsio. Cum l-a pregătit și ce verdict a dat Lucian Viziru

Între timp se spală perele și se pun întregi în borcane, care se așază într-o oală.

Lichidul obținut se toarnă peste fructe, după care se acoperă borcanele cu capace. În oala respectivă se toarnă apă, astfel încât să acopere trei sferturi din borcane.

Citește și: Rețetă de sirop de dovleac. Cum să faci acasă pumpkin spice latte, celebra cafea ideală pentru o zi de toamnă

Oala se pune la fiert pentru aproximativ 30 de minute. După care borcanele se scot și se lasă la răcit, cu capacul în jos. Se pot acoperi cu o pătură sau un prosop curat.

După ce s-au răcit complet, se depozitează în cămară sau în beci, unde să nu fie atinse de razele soarelui.

Citește și: Rețeta de salată de ton a Gabrielei Cristea. Ce ingrediente folosește prezentatoarea pentru preparatul de regim: „Vă vând un pont”

Beneficiile compotului de pere

Conform unei surse, compotul de pere este bogat în vitamina C, K și potasiu; aceste fiind esențiale pentru sănătatea organismlui.

Perele sunt o sursă de fibre, astfel că susțin digestia și previn constipația.

Citește și: Supă de dovleac perfectă pentru recăpătarea imunității în sezonul rece. Rețeta în stil asiatic este delicioasă

Totodată, compotul de pere ajută la hidratare și dă senzația de sațietate. Dacă este preparat fără cele 500 de grame de zahăr, compotul este ideal pentru cei care doresc să-și controleze nivelul glicemiei.

Rețetă cremă de zahăr ars. Trucuri pentru un desert gustos... Regimul danez. Ce este și cum te ajută să slăbești până la 10 kilograme în doar 13 zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 octombrie 2024. Ștefan a câștigat 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 octombrie 2024. Ștefan a câștigat 3.500 de lei Marti, 22.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x