Plăcinta cu piersici din compot este chiar deosebită, datorită aluatului fraged, sfărâmicios, care se adaugă doar deasupra piersicilor din compot, trase la tigaie cu aromele și restul ingredientelor.
Ce ne trebuie pentru cea mai delicioasă rețetă de plăcintă cu piersici din compot:
- Pentru umplutură:
- 1 kg piersici din compot
- 60 gr zahăr alb
- 30 gr scorțișoară
- 1 gr nucșoară
- 60 gr zahăr brun
- 10 gr amidon
- 20 ml suc de lămâie
- Pentru aluat:
- 250 gr făină
- 65 gr zahăr alb
- 65 gr zahăr brun
- 10 gr praf de copt
- 5 gr sare
- 340 gr unt
- 110 ml apă fierbinte
Cum procedăm pentru a prepara cea mai delicioasă rețetă de plăcintă cu piersici din compot
Se amestecă piersicile cu aromele, zahărul și amidonul și se prepară la foc mic pentru 3-4 minute. Se lasă la temperat și se transferă într-o formă de copt unsă cu unt.
Pentru aluat, se amestecă făina cu praful de copt, sarea, zahărul, se adaugă untul și cu ajurorul degetelor se frământă un aluat sfărâmicios. Se adaugă apa fierbinte și se omogenizează aluatul, apoi se lasă la rece pentru 20-30 de minute, sau până când se întărește untul.
Aluatul pentru plăcintă va fi unul moale, nu unul specific rețetelor de plăcinte clasice.
Citește și: Idei de plăcinte dulci și sărate, clasice sau reinterpretate
După ce se odihnește aluatul la rece, se ia cu lingura din el și se presară deasupra piersicilor din forma de copt.
Plăcintă cu piersici din compot se coace la 200 de grade, pentru 30 de minute, sau până când aluatul de deasupra se rumenește bine.
Se lasă să se tempereze și se porționează.
Citește și: Rețetă de Plăcinte cu mere și sos de zmeură
Este delicioasă servită cu înghețată de caramel sărat.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii, dar și pentru sfaturi culinare de la Chef munti, urmăriți materialul video de mai jos: