- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cornulețe au o textură fine și un gust ce-ți amintește de casa bunicii. Se numără printre deserturile tradiționale care sunt moștenite din generație în generație, rămânând nemuritoare în inimile celor care le au gustat.
Și nu doar că sunt delicioase, dar cornulețele cu untură și rahat sunt, de asemenea, un simbol al simplității pure. Este vorba despre o rețetă care adună în ea esența unui gust autentic, fără pretenții.
Amestecul perfect între aluatul fraged, untura cu o aromă aparte și rahatul dulce transformă acest desert într-o capodoperă culinară. Adesea, această rețetă ne aduce aminte de sărbătorile de iarnă și de timpul petrecut alături de familie.
Citește și: Rețetă de cozonac pufos cu umplutură de vanilie și ciocolată: ingrediente și mod de preparare
Cornulețele sunt îndrăgite de mulți, fiind un desert perfect atât pentru mesele de sărbătoare, cât și pentru orice moment în care ne dorim ceva dulce, dar nu vrem să petrecem prea mult timp în bucătărie.
În plus, rețeta este foarte ușor de realizat și, chiar dacă vom petrece mai mult de 20 de minute în fața aragazului, totul va merita atunci la final. Cu siguranță cornulețele vor încânta papilele gustative ale celor dragi.
Ingrediente pentru rețeta de cornulețe fragede cu rahat și untură
Pentru rețeta de cornulețe fragede cu rahat și untură este nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru aluat:
• 250 g untură (pentru un aluat mai fragede);
• 500 g făină;
• 2 gălbenușuri;
• 100 g zahăr pudră;
• 1 plic de praf de copt;
• 1 linguriță esență de vanilie;
• Un praf de sare;
• 3-4 linguri de smântână (pentru a obține un aluat mai fraged).
Pentru umplutură:
• 200 g rahat tăiat în bucăți mici.
Pentru uns:
• 1 ou bătut;
• Zahăr pudră pentru decor.
Mod de preparare rețeta de cornulețe fragede cu rahat și untură
Pentru început se pune untura într-un bol mare și se amestecă cu zahărul până se ajunge la o compoziție fină. Este foarte important ca aceasta să fie la temperatura camerei. Peste aceasta se adaugă gălbenușurile, esența de vanilie și praful de sare, iar apoi se amestecă, conform click.ro.
Peste compoziție se pune făina cernută și praful de copt. Se frământă aluatul și se adaugă treptate smântână. La final, aluatul nu trebuie să se lipească de mâini pentru a se realiza biluțe mici din acesta.
Citește și: Rețeta de chiftele cu dovlecei și mărar. Cum să le prepari ca la mama acasă fără prea mult efort
După ce s-au format biluțele de aluat, acestea se întind pe o suprafață cu făină. Se pune o bucată de rahat în centru biluței întinse și se rulează, obținând o formă de cornuleț. După ce sunt toate cornulețele pregătite, acestea se așează într-o tavă cu hârtie de copt. Aluatul se unge cu oul bătut pentru a avea o culoare aurie.
Cornulețele se bagă la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 20-25 de minute sau până când devin ușor rumenite pe margini, conform sursei citate mai sus.
Când sunt gata, cornulețele trebuie lăsate pentru câteva minute la răcit.
(P) Bucuria Sărbătorilor de Iarnă: Cadouri Speciale cu Ciocolată Personalizată... (P) Alimentație bio, benefică la orice vârstă. Vezi aici făină bio și alte produse de la Biocorner.ro...