Chiftelele ocupă un loc special în bucătăria românească datorită gustului lor inconfundabil și autentic care le-a făcut să se bucure de o popularitate uriașă.
Chiftelele, indiferent de felul în care sunt preparate, sunt unele dintre cele mai iubite mâncăruri tradiționale de la noi din țară, iar gospodinele sunt cele care știu întotdeauna cum să le prepare pentru cel mai bun gust.
Citește și: Rețeta pentru o conopidă la cuptor de senzație. Cum să o prepari fără să dai greș
Iată o rețetă de chiftele pe care o poți prepara fără stres pentru că nu ai cum să dai greș!
Rețetă chiftele cu dovlecei și mărar
Chiftelele cu dovlecei și mărar sunt o variantă mai ușoară și proapătă a chiftelelor tradiționale, mai ales că accentul este pus pe gustul vegetal și parfumat al dovleceilor.
Acest preparat este ideal pentru cei care nu mănânca deloc carne sau pentru cei care caută alternative mai ușoare la chiftelele clasice.
Textura chiftelelor cu dovlecei este mai ușoară față de cea a celor făcute din carne, pentru că este mai suculentă, mai moale și mai ușor de digerat. Este o alternativă la fel de hrănitoare, iar gustul este unul de-a dreptul senzațional.
Chiftelele cu dovlecei și mărar sunt apreciate tocmai pentru că pot fi servite sub diferite forme: fie ca aperitiv la mese festive, fie ca o gustare rapidă sau ca fel principal pentru cei care nu consumă carne.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum să le prepari chiar la tine acasă!
Ingrediente
- 2 dovlecei medii
- 200 de grame de brânză telemea sau feta
- 2 ouă
- 3 linguri de făină
- 1 legătură de mărar proaspăt
- Sare și piper după gust
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Se spală dovleceii și se dă pe răzătoarea mare. Se presară sare peste ei și se lasă timp de 10 minute în bolul în care au fost răzuiți pentru a-și elimina apa. După 10 minute se storc bine.
Se bat ouăle într-un bol mai mare și se adaugă dovleceii storși, mărarul tocat și brânza fărămițată (feta sau telemea). Se condimentează cu sare din nou și se adaugă și piper în funcție de gust. Pentru că sarea este deja sărată trebuie să ai grijă la cantitatea de sare.
Potrivit click.ro, se adaugă făincă în amestecul obținut până când se obține o compoziție omogenă și ușor de modelat. În cazul în care nu reușiți să ajungeți la o astfel de compoziție, trebuie să mai adăugați făină puțin câte puțin.
Următorul pas este de a modela chiftelele de mărimea unor nuci, aplatizându-le ușor cu mâinile.
Se încălzește ulei într-o tigaie mare și adâncă și apoi se pun chiftelele la prăijt. Acestea se prăjesc aproximativ 3 sau 4 minute pe fiecare parte până când devin aurii și crocante.
Când fiecare chifteluță este gata se scoate pe un prosop de hârtie care are capacitatea de a absorbi uleiul în exces.
Poftă bună!
Citește și: Rețeta pentru cel mai bun chec cu dovleac și ciocolată. Cum să îl prepari ca la cofetărie
Avertismentul ANPC în privința produselor de post. La ce trebuie să fim atenți... Trucul pe care nu mulți îl știu! Cum poți păstra pâinea proaspătă chiar și 3 săptămâni. Ce au dezvăluit specialiștii bru...