- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pasca fără aluat se gătește rapid și este mult mai ușor de făcut, mai mult aduce o noutate pe masa de Paște, pe care avem deja preparatele deja bine știute ciorbă de miel, drob de miel, ouă, cozonac pufos. Iată trei idei savuroase de rețete de pască fără aluat pentru masa de Paște 2022.
Pască fără aluat cu stafide
Pasca fără aluat cu stafide poate fi vedeta de pe masa de Paște. Iată cum o prepari și care sunt ingredientele ce îi vor oferi o savoare aparte.
Ingrediente
- 750 gr brânză dulce, de vaci
- 400 gr smântână cu 15-20 % grăsime
- 200 gr unt
- 7 ouă
- 7 linguri făină
- 200 gr zahăr
- coaja și zeama de la 1 lămâie
- 200 gr stafide
- 1 lingură rom
- 1 păstaie de vanilie
Citește și: Cum se vopsesc ouăle în mod natural: tehnici la îndemâna oricui
Mod de preparare
Pentru a pregăti compoziția de pască fără aluat, mai întâi, separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile se presară cu sare, se bat spumă, apoi se adaugă, treptat, zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu un praf de sare pentru a le intensifica culoarea. Se adaugă untul topit, apoi smântâna și stafidele, hidratate în puțină apă călduță cu puțin rom.
Se încorporează făina și la final, bezeaua de albușuri, coaja de lămâie și puțină zeamă, dar și esența de vanilie. Cuptorul se preîncălzește la 175 de grade. Se unge forma de copt cu unt și se tapetează cu făină, apoi se întinde compoziția de pască fără aluat cu multe stafide în ea.
Pasca fără aluat se coace pentru 40-45 de minute la 175 de grade celsius. Se lasă să se răcească în tavă, a poi se pudrează cu zahăr cu aromă de vanilie.
Dacă ești pasionat de prăjituri, îți propunem să testezi și rețeta de pască cu aluat.
Citește și: Ouă fierte moi sau tari: cum și în cât timp se gătesc corect
Pască fără aluat cu smântână
Pasca fără aluat cu smântână din belșug este extrem de bună și moale, prefertă pe masa de Pșate. Iată cum o poți prepara.
Ingrediente
- 750 g de brânză de vaci scursă bine
- 250 ml de smântână lichidă
- coajă rasă de citrice: lămaie sau portocală
- 200 g de zahăr
- 7 ouă
- 50 g de unt
- 130 g de făină
- 70 g de griș
- esență de vanilie sau o ramură de vanilie fiartă
Citește și: Programul magazinelor de Paște 2022. Cum vor lucra marii comercianți
Mod de preparare
Pentru început, spargeți ouăle și puneți-le într-un vas încăpător, apoi dăugați zahărul și esența de vanilie. Amestecați cu mixerul sau un tel, cum vă e mai ușor, până când obțineți o compoziție cremoasă.
Puneți apoi brânza și amestecați cu o spatulă până aveți o compoziție omogenă. Adăugați untul topit și amestecați, la fel, până se omogenizează. Încorporați puțin câte puțin făina și amestecați bine. Adăugați treptat și grișul, până se incorporează bine (nu uitati de coaja de lamaie și de portocală). La final, puneți smântâna.
Pasca fără aluat cu smântână se coace pentru 40-45 de minute la 175 de grade celsius. Se lasă să se răcească în tavă, a poi se pudrează cu zahăr cu aromă de vanilie, după preferințe.
Pască fără aluat cu ciocolată
Pasca fără aluat cu ciocolată este un desert extrem de bun pe care orice gospodină trebuie să-l încerce.
Ingrediente
- 1200 g brânză proaspătă de vaci
- 2 linguri smântână
- 3 albușuri
- 100 gr unt
- 100 g zahăr
- 20-30 gr zahăr vanilinat
- 50 gr stafide
- 50 gr merișoare
- 2 lingurițe esență de vanilie, sau o păstaie
- griș
- 1 gălbenuș de ou, pentru uns
Mod de preparare
Topim untul împreună cu ciocolata, până când obțineți o compoziție cremoasă. Mixăm gălbenușurile cu sare și zahărul, adăugăm și esența, apoi încorporăm compoziția cu ciocolată, răcită.
Pregătim umplutura pentru Pască fară aluat cu ciocolată. Hidratăm stafidele și merișoarele în puțină apă călduță, apoi amestecăm brânza cu untul moale, smântâna, esența și zahărul vanilat. Puneți apoi brânza și amestecați cu o spatulă până aveți o compoziție omogenă. Adăugați treptat și grișul, până se incorporează bine (nu uitati de coaja de lamaie și de portocală).
Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul și le mixăm în continuare, până obținem o bezea fermă. Încorporăm, încet, bezeaua, în compoziția de brânză, apoi adăugăm grișul și fructele bine scurse.
Pasca fără aluat cu ciocolată se coace pentru 40-45 de minute la 175 de grade celsius. Se lasă să se răcească în tavă, a poi se pudrează cu zahăr cu aromă de vanilie, după preferințe.
Citește și: Rețeta de drob de miel a lui Chef Sorin Bontea. Care sunt secretele celebrului bucătar
Rețeta de drob de miel a lui Chef Sorin Bontea. Care sunt secretele celebrului bucătar... Rețeta de pască fără aluat a lui Chef Sorin Bontea. Cum să pregătești rapid o pască pufoasă și delicioasă...