Antena Căutare

Reteta de Pasti: Pulpa rumenita de miel cu rozmarin

Puteti incerca aceasta reteta delicioasa pentru masa festiva de Pasti. Rozmarinul si boabele de ienupar ii ofera mielului o aroma deosebita.

Ingrediente pentru rețeta Pulpa rumenita de miel cu rozmarin:

- 3 catei de usturoi, zdrobiti;

- frunzele de la 2 crengute de rozmarin, tocate;

- 1 lingurita boabe de piper negru, zdrobite;

- 3 boabe de ienupar zdrobite;

- 1 lingura ulei de masline;

- 1 pulpa intreaga de miel, de aproximativ 3kg;

- 250ml de vin alb.

Mod de preparare pentru rețeta Pulpa rumenita de miel cu rozmarin:

1. Se incalzeste cuptorul la 190º C/gaz 5. Se amesteca usturoiul, rozmarinul, piperul si ienuparul cu suficient ulei de masline, pana cand se obtine o pasta. Se scoate mielul din frigider si se freaca puternic cu pasta, apoi se lasa deoparte o ora, pana cand carnea ajunge la temperatura camerei.

2. Se asaza pulpa intr-o tava adanca si se da la cuptor 1 ora si 45 de minute. Se scoate carnea, se infasoara in folie de aluminiu si se lasa deoparte 30 de minute. In felul acesta, carnea isi va pastra o culoare rozalie in mijloc. Daca preferi carnea bine facuta, las-o la cuptor 2 ore, apoi 30 de minute deoparte in folie.

3. Se scurge din tava cat mai multa grasime, apoi se asaza tava pe foc, amestecand cu o lingura de lemn. Se toarna vinul, se lasa sa fiarba si sa scada putin, amestecand in continuare. Se strecoara acest sos intr-o sosiera si se asezoneaza dupa gust. Se taie carnea de miel in felii. Se serveste impreuna cu sosul.

Poftă bună!

FOTO: goodfood.ro

VIDEO! Specialitati pentru masa de Pasti... Desert: Rețeta Mousse de ciocolata alba si cardamom...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x