Carnea de ton este o alegere populară printre români, mai ales pentru aperitive. Este un pește de apă sărată și este o alegere ideală pentru salate, sushi, la cuptor sau alte aperitive.
Rețeta de pateu de ton pentru o masă delicioasă
Pateul de ton se prepară extrem de rapid și este o alternativă sănătoasă și delicioasă pentru mese rapide sau aperitive care să-i impresioneze pe musafiri.
Potrivit unei surse, este un ingredient-surpriză care îl face un preparat cu adevărat rafinat. Este vorba de hreanul proaspăt ras. Acesta i-ar da pateului un gust mult mai bogat.
Hreanul are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, iar în acest preparat adaugă o notă picantă, revigorantă, care echilibrează gustul peștelui.
Deși se găsește și în comerț, pateul de ton preparat acasă este mult mai sănătos. De asemenea, alegerea unor ingrediente de calitate dă o aromă deosebită preparatului final.
Este un preparat ideal pentru mesele de vară, bogat în proteine, dar sărac în carbohidrați. Nu are arome artificiale sau uleiuri de slabă calitate, iar ingredientele sunt alese cu atenție.
Ingrediente de bază pentru pateul de ton
- 2 conserve de ton în apă sau ulei (de preferat, file de ton)
- 1 linguriță de muștar Dijon
- 2-3 linguri de smântână fermentată sau cremă de brânză
- 1 linguriță de suc de lămâie
- 1 linguriță de hrean ras (ingredientul secret)
- sare, după gust
- piper, după gust
- 1-2 fire de ceapă verde, tocate mărunt, sau capere (opțional)
Mod de preparare
Se scurge bine tonul și se pune într-un blender sau robot de bucătărie. După care se adaugă muștarul, smântâna (sau crema de brânză), sucul de lămâie și hreanul.
Se mixează totul până rezultă o pastă fină. Pentru un pateu cu o textură mai pronunțată, se pot zdrobi ingredientele cu furculița.
Citește și: Ciocolata Dubai nu mai este în topul favoritelor. Ce delicatesă i-a luat locul. Are doar două ingrediente
După acești pași, se adaugă sare și piper, după gust. La final, dacă se dorește, se încorporează ceapa verde sau caperele.
Înainte de a fi servit, pateul se lasă la rece pentru cel puțin 30 de minute, astfel încât aromele să se întrepătrundă.
Citește și: Ce poți face dacă ți-a rămas cozonac de la masa festivă. Chef Orlando Zaharia are rețeta perfectă
Pateul de ton se poate consuma ca aperitiv însoțit de pâine prăjită, biscuiți sărați, legume crocante și poate constitui o gustare excelentă pentru zilele la birou, dar și la mesele festive.
Ai mânca pizza cu carne de ren? Iată ce toppinguri pentru pizza inedite sunt în lume!... Idei de prăjituri din cozonacul rămas. Cum să refolosești cozonacul uscat...