Antena Căutare

Rețetă de pateu de ton. Prepară o delicatesă chiar la tine acasă

Prepară un pateu de ton care poate fi servit atât la birou, cât și la mesele festive. Iată ce ingrediente poți folosi.

Galerie
Rețetă de pateu de ton | Shutterstock

Carnea de ton este o alegere populară printre români, mai ales pentru aperitive. Este un pește de apă sărată și este o alegere ideală pentru salate, sushi, la cuptor sau alte aperitive.

Citește și: Cum arată femeia care mănâncă doar fast-food de zece ani. De ce nu gătește: „Oamenii sunt foarte preocupați de sănătatea mea”

Rețeta de pateu de ton pentru o masă delicioasă

Pateul de ton se prepară extrem de rapid și este o alternativă sănătoasă și delicioasă pentru mese rapide sau aperitive care să-i impresioneze pe musafiri.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit unei surse, este un ingredient-surpriză care îl face un preparat cu adevărat rafinat. Este vorba de hreanul proaspăt ras. Acesta i-ar da pateului un gust mult mai bogat.

Citește și: Rețeta de ciorbă de bureți de miel a lui Chef Alexandru Sautner. Nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște | Exclusiv

Hreanul are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, iar în acest preparat adaugă o notă picantă, revigorantă, care echilibrează gustul peștelui.

Deși se găsește și în comerț, pateul de ton preparat acasă este mult mai sănătos. De asemenea, alegerea unor ingrediente de calitate dă o aromă deosebită preparatului final.

Citește și: Rețeta de păcele de miel a lui Chef Alexandru Sautner. Este ideală pentru Paște: „Una dintre cele mai vechi rețete” | Exclusiv

Este un preparat ideal pentru mesele de vară, bogat în proteine, dar sărac în carbohidrați. Nu are arome artificiale sau uleiuri de slabă calitate, iar ingredientele sunt alese cu atenție.

Ingrediente de bază pentru pateul de ton

- 2 conserve de ton în apă sau ulei (de preferat, file de ton)

- 1 linguriță de muștar Dijon

- 2-3 linguri de smântână fermentată sau cremă de brânză

Citește și: Ce semnificație au, de fapt, numerele înscrise în interiorul frigiderului. Mulți cred că e vorba despre setarea temperaturii

- 1 linguriță de suc de lămâie

- 1 linguriță de hrean ras (ingredientul secret)

- sare, după gust

- piper, după gust

- 1-2 fire de ceapă verde, tocate mărunt, sau capere (opțional)

Citește și: Ce nu lipsește de pe masa de Paște a lui Chef Alexandru Sautner: „Iubesc spiritul acestei sărbători” | Exclusiv

Mod de preparare

Se scurge bine tonul și se pune într-un blender sau robot de bucătărie. După care se adaugă muștarul, smântâna (sau crema de brânză), sucul de lămâie și hreanul.

Se mixează totul până rezultă o pastă fină. Pentru un pateu cu o textură mai pronunțată, se pot zdrobi ingredientele cu furculița.

Citește și: Ciocolata Dubai nu mai este în topul favoritelor. Ce delicatesă i-a luat locul. Are doar două ingrediente

După acești pași, se adaugă sare și piper, după gust. La final, dacă se dorește, se încorporează ceapa verde sau caperele.

Înainte de a fi servit, pateul se lasă la rece pentru cel puțin 30 de minute, astfel încât aromele să se întrepătrundă.

Citește și: Ce poți face dacă ți-a rămas cozonac de la masa festivă. Chef Orlando Zaharia are rețeta perfectă

Pateul de ton se poate consuma ca aperitiv însoțit de pâine prăjită, biscuiți sărați, legume crocante și poate constitui o gustare excelentă pentru zilele la birou, dar și la mesele festive.

Ai mânca pizza cu carne de ren? Iată ce toppinguri pentru pizza inedite sunt în lume!... Idei de prăjituri din cozonacul rămas. Cum să refolosești cozonacul uscat...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Comentarii


Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x