Înainte de Paște, Chef Alexandru Sautner împărtășește o rețetă veche de ciorbă, originară din Oltenia. Deși mărturisește că nu are un aspect ademenitor, gustul este extraordinar.
Rețeta de păcele de miel a lui Chef Alexandru Sautner. Preparatul este ideal pentru Paște: „Este una dintre cele mai vechi rețete”
Este una dintre cele mai vechi rețete păstrate în lumea satului – rețetă cu adevărat tradițională. Se gătește din cele mai vechi timpuri și durează câteva ore. Nu este o mâncare cu un aspect fantastic, dar este extraordinar de bună.
Ingrediente pentru păcele de miel
- căpățâna de miel
- picioare
- interstine
- burtă
Mod de preparare
Se spală toate foarte bine: căpățâna, picioarele, intestinele, burta, se pun la fiert cu sare, piper, foaie de dafin, ceapă – se fierb la foc încet vreme de 3 ore, până se desface cu ușurință carnea de pe oase. Apoi se toacă mărunt carnea și se amestecă cu usturoi verde. Puteți alege ce folosiți – dar în rețeta originală, inclusiv limba căpățânii de miel se folosește. De aceea eu mai spun că aceasta nu este o rețetă pentru oricine.
Atenție: puneți usturoi verde din belșug, este ingredientul de bază.
La final se adaugă o parte din zeama în care au fiert – și în care, opțional, se pune puțin oțet. Se poate servi cu ardei copt.
Asta este ciorba de miel oltenească numită păcele – care nu se face, însă, în toată Oltenia.
Chefi la cuțite, sezonul 15, la Antena 1 și în AntenaPLAY
Irina Fodor și jurații Chefi la cuțite, Chef Alexandru Sautner, Chef Ștefan Popescu, Chef Orlando Zaharia și Chef Richard Abou Zaki, îi așteaptă pe telespectatori cu noi ediții Chefi la cuțite difuzate la Antena 1 și în AntenaPLAY, de luni până miercuri, de la 20:30.