Ingrediente pentru reteta Curry de vita si sos de iaurt:
- 1 ceapa tocata;
- 400g carne tocata de vita;
- 340g de mazare congelata;
- 1 mana de coriandru proaspat, tocat;
- orez brun, pentru servit (optional).
PENTRU PASTA DE CURRY
- 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat;
- 2 catei de usturoi, tocati;
- 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, tocata;
- ½ lingurita de curcuma;
- ½ lingurita de coriandru macinat;
- 1 lingura praf de curry.
PENTRU SOSUL DE IAURT
- 200g de iaurt natural;
- 100g de castravete, curatat de coaja si de seminte, taiat cubulete;
- 1 mana de menta proaspata, tocata.
Mod de preparare pentru reteta Curry de vita si sos de iaurt:
1. Se mixeaza ingredientele pentru pasta intr-un blender sau un robot de bucatarie; se adauga un strop de apa daca este nevoie.
2. Se fierbe ceapa intr-un strop de apa cam 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga carnea si se mai caleste 5 minute, pana prinde o culoare maronie. Se adauga pasta, se caleste 1 minut, apoi se toarna 100ml de apa. Se lasa sa fiarba 15 minute.
3. Intre timp, se amesteca ingredientele pentru sosul de iaurt si se potriveste de sare si piper. Cand carnea este gata, se asezoneaza cu sare si piper si se adauga coriandrul proaspat. Se amesteca si se serveste cu sosul de iaurt si orez brun, dupa preferinte.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
VIDEO! Reteta lui Vladutz: Minciunele picante... Gustare rapida: Rețeta Salata cu rodie si halloumi...