- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Friptura crocanta de porc cu sos de mustar si miere:
- 2kg antricot de porc (cresteaza stratul de grasime cu un cutit, din loc in loc);
- 1 lingura ulei de masline extravirgin;
- 100ml supa fierbinte de pui gata facuta;
- 1 lingura de mustar cu boabe;
- 1 lingura de miere lichida;
- 1 lingurita frunze de cimbru tocate marunt.
Mod de preparare pentru reteta Friptura crocanta de porc cu sos de mustar si miere:
1. Se incalzeste cuptorul la 240º C/gaz 9. Se tamponeaza carnea de porc peste tot cu un prosop de bucatarie. Se unge cu putin ulei si se presara cu sare. Se lasa la cuptor 20 de minute, se da cuptorul mai mic la 190º C/gaz 5, apoi se mai lasa cate 30 de minute pentru fiecare 500g de carne (aproximativ 2 ore pentru o bucata de 2kg). Se scoate din tava, se asaza pe un platou si se inveleste in folie de aluminiu, nu foarte strans.
2. Se aduna si se arunca excesul de grasime din tava. Se adauga supa de pui in tava, se amesteca cu sosul de la friptura si cu resturile mici de carne. Se toarna printr-o sita intr-o cratita mica. Se adauga mustarul, mierea si cimbrul, plus sosul pe care l-a lasat carnea pe platou. Se amesteca si se lasa pe foc 5 minute, pana cand devine ca un sirop. Se serveste alaturi de friptura de porc.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro
Desert afrodiziac: Reteta Biscuiti cu lavanda... Desert delicios: Reteta Papanasi brasoveni...