Ingrediente pentru reteta Pastrav afumat si cartofi noi calzi:
500g de cartofi noi
1 legatura mica de tarhon, fara tulpini si cu frunzele tocate
1 salota (sau o ceapa mica), tocata marunt
1 lingura de otet din vin rosu
2 linguri ulei de masline extravirgin
6 cepe verzi tocate marunt
50g frunze de mazare (sau de rucola)
125g de pastrav afumat picant
Mod de preparare pentru reteta Pastrav afumat si cartofi noi calzi:
1. Se fierb cartofii in apa sarata timp de 10-15 minute pana cand cutitul patrunde usor in ei. Se scurg si, dupa ce se racesc suficient pentru a putea fi manevrati, se taie in felii groase.
2. Se amesteca impreuna cu tarhonul, salota, otet, ulei, sare si piper. Se toarna trei sferturi din dressing peste cartofii calzi si se amesteca. Se adauga ceapa verde si frunzele de mazare si se amesteca din nou.
3. Se imparte totul pe doua farfurii si se asaza pastrav deasupra. Se picura restul de dressing si se serveste.
Poftă bună!
Sursa: Goodfood
Desert de sezon: Rețeta Tarta cu cirese... Desert: Rețeta Tarta de lamaie cu bezea...