Roxana Blenche, plating excepțional pentru un mic dejun delicios, la Beautifood pe AntenaPlay

Roxana Blenche, plating de excepție pentru un mic dejun, la Beautifood, pe Antenaplay. Iată ce sfaturi îți oferă chef-ul.

Roxana Blenche te învață cum să faci cel mai frumos plating, chiar și la o rețetă simplă de mic dejun, în exclusivitate pe AntenaPlay, cel mai nou show culinar.

Cu toții ne dorim să gătim pentru apropiații noștri cele mai frumoase farfurii care să fie și pline de gust. Dar nu de fiecare dată ne gândim cum să facem pentru ca farfuriile noastre să arate cât mai bine.

Roxana Blenche, mic dejun cu plating fabulos la Beautifood, pe AntenaPlay

Chef Roxana Blenche a pregătit pentru primul episod al show-ului culinar Beautifood un plating superb pentru o rețetă destul de simplă de mic dejun.

Chiar și Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au fost de părere că Roxana Blenche face unele dintre cele mai frumoase farfurii din istoria emisiunii „Chefi la cuțite”, atunci când ea a fost concurentă.

Pentru rețeta pregătită astăzi, Roxana nu a avut nevoie de ingrediente prea complicate, iar rezultatul a fost excepțional.

„Am foarte multe lucruri să vă povestesc. Am să trec direct la subiect. Este foarte important cum aranjăm în farfurie. Asta vă învăț la Beautifood. Plating-ul nu este destinat numai bucătarilor chefi, numai restaurantelor de lux. Plating-ul este pentru toată lumea. Toți trebuie să învețe să facă plating pentru că mâncăm cu ochii. Din rețetețe simple se pot face cele mai frumoase plating-uri. Poți impresiona pe toată lumea”, spunea chef-ul la începutul clipului.

Roxana a reușit să pună în farfurie un simplu mic dejun, dar care arată delicios.

„Micul dejun ne unge pe suflet. Pentru astăzi vom avea nevoie de ingrediente simple: unt, de caju, semințe de pin, de căpșuni, avocado, roșii uscate în ulei, sirop de arțar, zmeură, ulei de floarea soarelui presat la rece, zahăr pudră, ceapă verde, pâine, ouă și lapte. Pentru omletă avem nevoie de două ouă, puțină sare, cam un gram. Batem ouăle bine. Secretul meu la omletă este să pun puțin lapte și să amestec bine. Luam kaiserul și îl feliem. Iau ceapa verde și o feliez, după care iau roșiile uscate în ulei și le tai cubulețe. Punem puțin ulei în tigaie, după care pun puțin unt. Mai întâi se pune uleiul și apoi untul. Prăjim kaiserul apoi roșiile și ceapa verde. După ce ștergem tigaia cu un șervețel, mai punem puțin ulei și adăugăm ouăle și putin piper, după ce face o crustă frumoasă, o voi rula din exterior spre interior, dar în interior punem compoziția gătită mai devreme. Dar păstram din compoziție și pentru plating. Luăm ceapa verde, tăiem frunzele pe diagonală pentru plating. În tigaia în care am făcut omleta punem semințele de pin și caju. Avocado îl feliem foarte bine și îl întindem bine pe farfurie pentru a ieși o floare de avocado”, au fost sfaturile oferite de Roxana pentru micul-dejun.

Dar dacă nu simțim că e de ajuns această farfurie care arată impecabil, iată ce mai putem pregăti cu ușurință pentru invitații noștri, dar care să fie și dulce.

Roxana Blenche, rețetă dulce de pâine prăjită în ou cu dulceață de căpșuni

Chef Blenche a avut grijă ca în primul episod din Beautifood să existe și o mică gustare dulce, iar ca omleta să fie „accesorizată” și cu un mic desert, Roxana a preparat cu ușurință o rețetă de pâine prăjită în ou cu dulceață de căpșuni.

„Dacă nu a fost de ajuns, am soluția perfectă pentru ceva mai dulce. Am nevoie de un bol, două ouă, lapte, puțin zahăr pudră, amestecăm și după avem nevoie de pâine. Tăiem pâinea, iar în tigaia încinsă o înmuiem în ou și o prăjim. După punem căpșunile cu zahar pudră în tigaie cu puțină apa și lăsăm se fiarbă. Pe altă farfurie punem căpșunile tăiate, zmerua și menta. Farfuria este gata, platingul este frumos și Beautifood, nu-i așa?”, a încheiat ea rețetele din cadrul emisiunii Beautifood, exclusiv pe AntenaPlay.

Acum, fosta finalistă a îndrăgitului show culinar te invită să urmărești „Beautifood”, cel mai https://antenaplay.ro/nou show culinar digital de pe AntenaPlay, unde poți învăța cum să transformi chiar și cele mai banale preparate într-un adevărat spectacol de gust și culoare, chiar în farfuria ta de acasă.

În fiecare duminică, începând cu 6 iunie 2021, ai un nou episod din „Beautifood”, exclusiv pe AntenaPlay! Nu rata cel mai nou show culinar digital, cu Roxana Blenche!

De semenea, pe Roxana Blenche o puteți urmări și în producția „Hello Chef” de pe Antena 1.

Ultimele știri