PREPARARE: 15 minute, 4 portii, usor
Ingrediente:
400g de fasole verde, curatata si taiata pe jumatate
3 linguri ulei de masline
2 conserve de naut, de cate 400g fiecare, clatite si scurse
1 catel de usturoi, taiat
7 rosii uscate la soare in ulei, scurse
2 ardei rosii copti, de la borcan
1 lingura otet de Sherry
200g de branza feta, rupta in bucati
Instructiuni:
1. Se incinge cuptorul la 200º C/gaz 6. Se pune fasolea pe o tava de copt, se asezoneaza, se stropeste cu o lingura ulei de masline. Se da la cuptor 10 minute, pana cand incepe usor sa se rumeneasca. Se pune intr-un castron, impreuna cu nautul.
2. Intr-un rorbot de bucatarie, se face un sos amestecand usturoiul, rosiile uscate la soare, ardeii, otetul si uleiul ramas, apoi se asezoneaza. Peste fasole si naut se adauga amestecand sosul si branza feta si se serveste.
V.N. per portie: 404 kilocalorii, 20g proteine, 28g carbohidrati, 25g grasimi, 8g grasimi saturate, 10g fibre, 6g zahar, 2,92g sare
Incearca si varianta cu un continut mai scazut de calorii.
Salata de pui si sos cu fasole
Se fierbe fasolea verde in apa cu sare, apoi se amesteca cu nautul, sosul si 4 rosii taiate cubulete. Se imparte pe patru farfurii si se asaza peste fiecare piept de pui la gratar.
Citeste mai multe retete de vara in revista Good Food
Vrei o gustare rapida? Incearca o tarta... Top 5 cele mai ciudate preparate din lume...