Pasta cu usturoi
- Un avocado
- Un praf de sare
- 1 sau 2 catei de usturoi
- Un pic de zeama de lamaie
Se taie avocado in doua. Acesta trebuie sa fie copt bine. In general, atunci cand este cumparat, avocado este un fruct ferm. Insa daca il tii intr-o punga de hartie pentru vreo doua zile, acesta se va coace, coaja lui va fi tare, insa daca il vei apasa, vei simti ca pe dinauntru este moale, untos. Atentie, el nu treuie sa fie foarte moale.
Odata taiat in doua, se scoate samburele lemnos si cu o lingura se scoate miezul. Poate fi mancat la fel de bine cu lingurita direct din coaja daca presari pe el putina sare si un pic de suc de lamaie.
Se scoate miezul si se pune intr-un castron si se piseaza bine cu furculita. Daca este copt, el se va transforma intr-o crema mai groasa. Se adauga catelul de usturoi zdrobit, sarea si cativa stropi de zeama de lamaie. Se serveste pe paine simplu, cu felii de rosii sau ca si sos intr-un sandvis. Merge de minune cu branza de capra.
Mousse cu portocala
Tot din avocado poti face si un mousse cu portcala. Ai nevoie de un avocado, o portocale curatata de coaja si seminte, un pic de miere si un mixer in care sa le amesteci. Avocado are un gust subtil, destul de neutru, de aceea se adapteaza usor atat retetelor dulci cat si celor sarate.
Salata de vara
Un castravete
2 rosii
1 avocado
1 salata verde
ulei de masline
putin suc de lime
Taie castravetele, rosiile si avocado felii. Rupe salata cu mana si amesteca-le pe toate. Adauga si nucile, un pic de ulei si suc de lime.
Pofta buna!
foto: www.fairchildgarden.org
Inghetata de coacaze negre... Ce este... oregano?...