Live acumFilm: Craiasa zapezii - Foc si gheata
Prime Time 20:00Film: Maleficent

BlackBerry a acceptat o oferta generoasa de achizitie a companiei

Dupa lungi speculatii legate de vanzarea companiei BlackBerry, canadienii tocmai au facut public faptul ca au acceptat o oferta de achizitie.

Zilele trecut vanzarile de au luat o pauza la bursa, un semn al faptului ca urmeaza un anunt important din parte companiei. Era vorba de anuntul achizitionarii intregii companii canadiene, la pretul de 4,7 miliarde de dolari. De partea cealalta a baricadei s-a aflat un consortiu de companii condus de Fairfax Financial. Acesta din urma era si pana acum cel mai important actionar al fostei RIM, deci cunoaste foarte bine partile bune si mai putin bune al planului de afaceri implementat acolo.

Desi astfel de achizitii au loc in mod obisnuit, de data aceasta se va intampla un alt fenomen care este mai rar intalnit. BlackBerry va inceta sa mai fie tranzactionata la bursa incepand cu 4 noiembrie, deoarece gigantul care in urma cu cativa ani facea istorie va deveni o companie privata. Pentru ca aceasta tranzitie sa aiba loc fara evenimente, fiecare actionar va primi un total de 9 dolari per actiune. La prima vedere, aceasta este o valoare decenta, avand in vedere preturile actiunilor din ultimele zile, insa, pe parcursul ultimei luni, pentru scurt timp, au fost si preturi mai mari de 11 dolari.

Citeste AICI continuarea articolului!

Recomandari