Google s-ar putea apuca in-house de hardware pentru servere

Deşi a lucrat îndeaproape cu Intel, Google s-ar putea apuca să creeze de la zero propriile cipuri pentru servere pe arhitectură ARM. V-ați gândit la cipuri Google până acum?

Deşi a lucrat îndeaproape cu Intel, Google s-ar putea apuca să creeze de la zero propriile cipuri pentru servere pe arhitectură ARM. V-ați gândit la cipuri Google până acum?

Banii nu sunt o problemă pentru Google. Puterea de achiziţie a gigantului este atât de mare încât, dintr-o pasiune care s-ar putea să nu se materializeze prea curând, în ultima perioadă a achiziţionat şapte companii specializate pe robotică.

Dacă tot are oamenii şi nevoia de astfel de tehnologie, într-un termen relativ scurt, gigantul din Mountain View s-ar putea să înceapă să-şi creeze propriile cipuri pentru servere. Cel puţin, aceasta este informaţia obţinută de editorii Bloomberg. Apelând parcă la o pagină din filozofia Apple, dezvoltarea de procesoare proprii s-ar putea justifica prin obţinerea unui mod mult mai eficient de comunicare între hardware-ul şi software-ul aceleeaşi companii.

Pentru Intel, această informaţie trebuie privită ca un semnal important de alarmă. Nu de alta, dar pentru atingerea noilor sale orizonturi, Google se pare că va colabora cu ARM Holdings Pic, o distanţare importantă de creatorii procesoarelor Pentium. În acest moment, Google este al cincilea client ca importanţă pentru Intel. În cazul în care compania condusă de Larry Page va renunța la acest parteneriat, îi va costa pe Intel aproximativ 4,3% din încasări.

Citeşte AICI continuarea articolului!

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri