Căutare Live

Ce platformă de socializare a depăsit Instagramul în România. Peste 4.000.000 de oameni folosesc această aplicație

În anul pandemiei, rețele de socializare au cunoscut o creștere fulminantă a utilizatorilor, dar numai una dintre ele a înregistrat un număr extraordinar de mare. Ce aplicație a reușit să adune peste 4.000.000 de utilizatori și a întrecut Instagramul

Ce platformă de socializare a depăsit Instagramul în România. Peste 4.000.000 de oameni folosesc această aplicație

shutterstock

De câțiva ani buni, multă lume a migrat pe Instagram, aceasta devenind rețeaua socială preferată de o mulțime de oameni. Platforma de photo și video sharing a atras prin prisma faptului că mizează pe comunicare vizuală și "este prima destinație unde utilizatorii social media merg pentru experiențe frumoase și creative", notează manafu.ro. În octombrie 2020, Instagram avea 1,158 miliarde de utilizatori, potrivit statista.com.

Însă nu despre Instagram este vorba și nici despre Facebook! TikTok a venit puternic din spate, după ce a fost lansat la nivel global în luna august a anului 2018, după achiziția Musical.ly de către compania mamă ByteDance. Aplicația de video "a reușit în numai doi ani să înregistreze o creștere fără precedent în social media".

În doar doi ani, Tik Tok aduna 800 de milioane de utilizatori, în luna octombrie 2020 și finaliza anul cu titlul de „Cea mai descărcată aplicație în 2020”, potrivit apptopia.com și businessofapps.com

Citește și: Top cinci trucuri care îți fac telefonul mai rapid

Analiștii: TikTok vă atinge miliardul de utilizatori la nivel mondial în Q1 din 2021

Potrivit studiilor și analizelor, există pronosticuri că TikTok vă atinge miliardul de utilizatori la nivel mondial în Q1 din 2021, ea fiind lansată în 2018. Pentru a înțelege mai clar evoluția tehnologiei și a rețelelor de socializare, amintim că Instagram avea 1,158 miliarde de utilizatori în octombrie 2020, aplicația fiind lansată pentru IOS în octombrie 2010, pentru versiunea de Android în Aprilie 2012, urmată de o interfață desktop cu caracteristici limitate în noiembrie 2012, o aplicație Fire OS în iunie 2014 și o aplicație pentru Windows 10 în octombrie 2016. Astfel, Instagramul a atins în 10 ani peste un miliard de utilizatori, iar Tik Tok a ajuns la aproape un miliard în doar doi ani, după ce a fost lansat global.

Tik Tok este activ de prin anul 2016, de pe vreme Musical.ly, când a pătruns pe piața românească, dar nu a avut succes prea mare. Ulterior, la doi ani distanță, în 2018, odată cu lansarea globală a cunoscut un avânt puternic ajungând la 1,8 milioane în iulie 2019 (date oficiale TikTok), potrivit manafu.ro.

Citește și: Cum îți dai seama că cineva urmărește ce faci pe telefon. Ce să faci ca să blochezi intrușii

"Începând din vara lui 2019, TikTok a câștigat peste 2 milioane de utilizatori noi în România, având în luna iulie a anului trecut 4,3 milioane de utilizatori activi lunar", notează sursa citată mai sus.

Mai exact, în luna iulie 2020 TikTok a prins din urmă Instagram-ul, iar mai apoi l-a depășit până în luna decembrie a aceluiași an.

Parteneri
De ce te simți mereu obosită. Care este explicația experților
Catine.ro
Ultimele știri
x