Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

5 intrebari frecvente pentru medicul tau ginecolog

Oricare dintre noi se poate confrunta la un moment dat cu o problema ginecologica mai mult sau mai putin stanjenitoare. Indiferent de natura sa, medicii sunt acolo ca sa le rezolve, prin urmare este important sa fii sincera si sa nu omiti niciun detaliu1. Cum stiu daca fluxul menstrual este normal?

Cantitatea de sange pierduta in timpul menstruatiei este variabila de la luna la luna. Un flux menstrual marit se poate identifica prin urmatoarele semne: necesitatea de a schimba protectia de mai multe ori pe ora, timp de mai multe ore conecutiv, nevoia de a folosi protectie dubla pentru a controla fluxul menstrual, menstruatie care dureaza mai mult de sapte zile, durere constanta in etajul abdominal inferior, in timpul ciclului, oboseala, extenuare sau dificultati in a respira.

2. Sunt normale petele albe pe lenjeria intima?

Atata timp cat raman incolore si albicioase, sunt fara importanta patologica reprezentand o secretie vaginala obisnuita. Interventia ginecologului devine obligatorie daca petele isi schimba culoarea, au miros, secretia produce mancarimi sau este foarte abundenta.

3. Simt niste umflaturi pe sani. Ce inseamna?

In general aceste umflaturi sunt benigne. La fetele tinere pot fi consecinta unui dezechilibru hormonal, dar pot semnaliza si aparitia unor afectiuni mai grave.De aceea se impune prezentarea la medicul specialist.

4. Ce metoda contraceptiva sa folosesc?

Alegerea trebuie sa tina seama de anumiti factori deoarece unele solutii contraceptive sunt contraindicate sau nerecomandate in cazul anumitor probleme de sanatate. Tocmai de aceea este idicat sa iei o astfel de decizie impreuna cu doctorul tau, dupa efectuarea unor analize.

5. Pot purta lenjerie tanga?

Intr-adevar exista posibilitatea aparitiei unor afectiuni din cauza faptului ca acest tip de lenjerie este mult mai strans in zona genitala si poate produce staza venoasa si iritatie zonala. Purtatul permanent are drept consecinte; vaginite, secundar boala inflamatorie pelviana si in timp, infertilitate.

Foarte mult depinde de reactivitatea fiecarei persone, unele femei avand o putere de aparare mai mare. De asemenea, pentru prevenirea unor boli genitale este bine si igienic sa se renunte la slipi sau bikini, pe timpul noptii.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: www.businessleaderslearning.com

Recomandari