Căutare Live

6 reguli pentru o alimentație corectă a celor mici

6 reguli pentru o alimentație corectă a celor mici

Programul de masă al unui copil cu vârsta de până în 3 ani este extrem de important pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a acestuia. Micuțul trebuie să aibă mesele bine deliminate în timp, iar acestea să conțină alimente nutritive, cu vitaminele și mineralele necesare, dar și cu prebiotice și probiotice, pentru o bună funcționare a florei intestinale.

Eu am spus mereu, și pe blogul meu, www.elacraciun.ro, că este bine să obișuim copilul cu un program de masă și de somn, două aspecte extrem de importante pentru dezvoltarea lui sănătoasă. Odată cu diversificarea, acordăm mare atenție alimentelor pentru că micuțul se află într-un proces rapid de creștere. Sunt 6 reguli pe care noi le respectăm și pe care vi le recomand:

La capitolul mâncare nu am întâmpinat niciodată dificultăți atunci când a fost vorba de Nicholas. E super pofticios, îi plac fructele și legumele și, pentru că am avut un program de mese încă din primele zile de viață, ne-a fost foarte ușor să ne organizăm.⁣ ⁣ Acum are 1 an și 8 luni, așa că ce veți vedea în video e adaptat la perioada în care ne aflăm. Veți vedea acolo și după ce reguli mă ghidez, dar și ce cantitate de lapte mănâncă în prezent și cum arată mesele lui din 24 de ore.⁣ @secom.romania ⁣ #BabyJarroDophilus #sinbioticeJarroDophilus #probioticeJarroDophilus #secom #sanatateafloreiintestinale #sanatateadigestiva #floraechilibrata

A post shared by Ela Craciun (@elacraciun) on

  1. Copiii între 1 si 3 ani au nevoie de 500mg de calciu pe zi, pe care le pot lua din 2-3 porții de la lactate pe zi. Nicholas al meu preferă brânza cu roșii, pe care, de regulă, le mănâncă la micul dejun. Uneori combinăm și cu gustarea de la ora 11, care presupune shake din lapte de cocos cu fulgi de ovăz și magiun.
  2. Copii au nevoie de fructe și legume cât mai colorate. Lui Nicho îi plac fructe diverse: zmeură, căpșuni, pere sau banane. Legumele le adăugăm în supă de pui de țară ori facem supă de linte.
  3. Apă după fiecare masă, pentru hidratare. Nu în timpul mesei! Dacă nu îi place apa, îl puteți obișnui oferindu-i o sticlă la îndemână și bând 8 pahare cu apă pe zi în fața lui. Așa poate deveni interesant și va putea prelua gestul.
  4. Porții potrivite. Un copil nu va mânca aceeași cantitate precum un adult. Nu trebuie să avem astfel de așteptări. De regulă, porția lui este un sfert sau o treime din cea a unui adult. Mai bine mai puțin și de calitate, decât să îi suprasolicităm sistemul digestiv.
  5. Proteinele au un rol esențial în creștere și dezvoltare. Pot proveni atât din carne, cât și din surse vegetale. Noi ne combinăm. Îi dăm și curcan și pește, dar și linte, mazăre.
  6. Probiotice și prebiotice. Echilibrul florei intestinale sau microbiotei joacă un rol esențial în menținerea sănătății copilului. În organismul nostru traiesc miliarde de bacterii, atât benefice, cât și dăunătoare, iar cele mai multe se afla în intestine, alcătuind flora intestinală.

Flora intestinală are o mulțime de roluri – nu suștine doar digestia, ci sănătatea întregului nostru organism: ne protejeaza de infecții, ne ajută să asimilăm mai bine o serie de vitamine și aminoacizi esențiali, ne susține imunitatea etc.

Ce sunt probioticele?

sunt microorganisme vii care, atunci când sunt consumate, conferă un beneficiu de sănătate gazdei.

Ce sunt prebioticele?

Prebioticele hrănesc probioticele. Mai exact sunt fibre solubile care ajută la dezvoltarea bacteriilor bune și la avansarea lor prin tractul digestiv până la nivelul colonului. Pe scurt, ele sunt „hrană” probioticelor și le ajută să fie mai eficiente, sa ajungă acolo unde trebuie, repopuleaza și echilibreaza flora intestinală.

De unde luam probioticele și prebioticele?

Din măsline, varză murată, iaurt, kefir, cerealele integrale, bananele verzi sau cartofi SAU din suplimente alimentare, ca sa ne asigurăm ca avem totuși ca avem o cantitate suficientă

Priveliștea mea de dimineață ❤️

A post shared by Ela Craciun (@elacraciun) on

Lavanda, afacere prosperă și paradis pentru sesiunile foto ale verii 2020... Hepatita, Ficat Gras sau Ciroza? E timpul sa iei masuri!...
Parteneri
Compatibilitatea numerologică în funcție de cifra destinului. Ce fel de cuplu sunteți
Catine.ro
Ultimele știri
x